Sociedad

Instal·lades sis noves sirenes de risc químic a Catalunya

Amb les dues sirenes que Protecció Civil de la Generalitat ha situat a Vila-Seca, ja són 51 les que hi ha instal·lades al Camp de Tarragona

sirena risc químic / Cedida

Reus

Les quatre noves sirenes que preveu el PLASEQCAT estan a Igualada, una a Celrà, una a Massanes i una altra a Fogars de la Selva, mentre que en el marc del PLASEQTA se n’han col·locat dues a Vila-Seca. Amb aquestes, la xarxa d’alarmes i comunicacions de Protecció Civil de Catalunya ja compta amb 120 sirenes de risc químic operatives arreu del país. Per aquest 2024 estava prevista la instal·lació de 7 noves alarmes de protecció; la setena es col·locarà al Port de Tarragona després de l’estiu.

Aquests dispositius de seguretat s’instal·len en punts clau del territori en funció de les possibles afectacions que pugui tenir la zona. Les indústries considerades de risc químic són decisives a l’hora de marcar l’àrea de cobertura de les sirenes, que estan configurades per a avisar la població en cas que hi hagués un accident químic.

Les dues sirenes que s’han situat a Vila-seca, una al càmping La Pineda i una altra a la Torre d’en Dolça, reforçaran la seguretat en una àrea amb un sector turístic important, on hi ha persones que s’allotgen a la zona i estan en situació de trànsit.

A més a més, a partir del setembre la Protecció Civil de la Generalitat instal·larà 575 sensors de detecció de núvol tòxic. L’operació progressiva començarà a partir d’aquest setembre i es preveu que s’acabi al gener de l’any que ve. El primer pas serà concretar les ubicacions idònies dels sensors.

Marta Cassany, directora general de Protecció Civil, ha explicat que en els darrers quatre anys s’han instal·lat més sirenes de les que preveia el PLASEQTA, ampliant la seguretat de zones que no són estrictament necessàries, però que han preferit, ha declarat, “que zones properes en aquestes àrees rebin l’avís en un moment de possible catàstrofe”. Cada any s'avalua la zona i es valora si cal reforçar-ne la seguretat.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00