Fútbol

Javier Clemente: "L'únic dubte que li veig a Lamine és que, amb l'edat que té, el forcin i es trenqui"

L'exseleccionador espanyol ha passat pels micròfons del 'Què t'hi jugues!' per valorar la victòria de la Selecció espanyola i s'ha desfet en elogis cap a la jove perla del Barça

Javier Clemente: "L'únic dubte que li veig a Lamine és que, amb l'edat que té, el forcin i es trenqui"

Barcelona

Després de la gran victòria de la Selecció espanyola contra el combinat francès, totes les mirades han anat cap a Lamine Yamal, el jove davanter de només 16 anys -en farà 17 aquest proper dissabte-. I no és d'extranyar, després del gran partit i, sobretot, del gran gol que va posar l'empat a un en el marcador, i va permetre a Espanya fer un reset en el partit, per poder acabar enduent-se'l.

Javier Clemente ha volgut destacar el seu paper dins l'equip tot i la seva precocitat: "És que per l'edat hi ha coses que no fa bé encara, i bo, és normal, perquè encara no ho ha après tot, però facultats té impressionants, i una qualitat perquè fora de tot dubte, només amb 16 anys. La veritat és que és un altre fenomen, però diferent, perquè fa coses que són precioses, té una velocitat impressionant i sobretot un colpeig molt bo."

Tot i això, Clemente tem que les irresponsabilitats comportin un nou cas de lesions en jugadors molt joves, com en el cas d'Ansu Fati. "Jo l'únic dubte que veig amb aquest noi, que és un superdotat, és que amb 16 anys el forcin una mica i trenqui, per algun costat, perquè encara és un jugador que físicament és una mica delicat. És a dir, amb 16 anys, això els metges ho dirien, com de delicat és encara? Doncs bé, això és el que és la seva responsabilitat, dels metges."

També ha valorat el paper del seleccionador actual, Luis de la Fuente: "Ho ha fet perfecte, ha guanyat tots els partits, i aleshores és que no hi ha res a objectar. Potser hi ha coses que no t'agraden un dia, igual una alineació... però és que després resulta que són jugadors boníssims". A més, valorant el joc de la selecció espanyola i perquè va ser superior als francesos "tot centres, que és el que ens va fer França, ens ho van servir en safata, perquè anaven amb Dembélé, i Dembélé a dalt o anava el lateral i la pilota a dalt, i clar, a dalt, a dalt, a dalt... per als nostres centrals va ser una mica ganga. En lloc d'haver-nos entrat per baix, pel mig i per l'esquerra i després per la dreta, i després una altra vegada pel mig... això vol dir que que França, a part de jugar malament, va triar malament la zona on jugar."