Què t'hi jugues!Què t'hi jugues!
Fútbol

L'Audiència Provincial de Barcelona dictamina que el Barça no pot trencar el contracte amb Nike

Un tribunal imposa al FC Barcelona el compliment del contracte amb la multinacional americana fins al 2028

BARCELONA, SPAIN - APRIL 3: Nike in Camp Nou Stadium of FC Barcelona during the La Liga Santander match between FC Barcelona v Sevilla at the Camp Nou on April 3, 2022 in Barcelona Spain (Photo by David S. Bustamante/Soccrates/Getty Images) / Soccrates Images

Barcelona

L'Audiència Provincial de Barcelona ha estimat de manera definitiva que el FC Barcelona no pugui trencar (sense indemnització) el contracte que l'uneix amb NIKE fins al 2028. Aquesta resolució, contra la qual no cap recurs, arriba en plena negociació per la renovació del contracte amb l'empresa d'Oregon.

El litigi va començar perquè el Barça va interposar una demanda per reclamar que s'extingís el contracte amb la multinacional americana sense dret a indemnització.

El Barça va al·legar en aquesta demanda que el desistiment del contracte "no era capritxós" i estava "fundat en causa justa", ja que Nike va incomplir "de forma essencial i greu" el contracte.

En aquesta demanda el club català també reclamava que se li prohibís a Nike fer qualsevol operació que impedís al Barça executar la seva marca pròpia o trobar un nou proveïdor a partir del 2024.

Davant d'aquesta demanda Nike va respondre sol·licitant unes mesures cautelars. La marca de roba va recordar que l'acord va ser aprovat per assemblea i va apuntar que havia pagat 35 milions d'euros per signar un contracte de longevitat semblant. A més, Nike indica a la seva acció judicial que “la voluntat del Barcelona és negociar l'actual contracte de patrocini i el procediment és un instrument de pressió”. Per tot això, Nike va sol·licitar unes mesures cautelars: primer, que es prohibís al Barcelona trencar el contracte amb Nike i, en segon lloc, prohibir al Barcelona arribar a un acord amb un tercer. Aquestes mesures cautelars van ser acceptades pel jutjat mercantil.

Davant d'aquesta demanda de mesures cautelars de Nike, el Barça va reclamar les seves. El club culer va demanar judicialment el cessament provisional de la fabricació i comercialització de la roba de la nova temporada i la prohibició de fer noves comandes per a la temporada 2024-2025. El Barça va justificar aquesta petició per "la filtració en premsa, el gener del 2024, de la segona equipació del Barça per a la temporada que ve". Les mesures cautelars reclamades pel Barcelona van ser rebutjades.

El tribunal, en les seves conclusions, ha donat la raó a Nike i considera que el Barcelona no ha perdut la confiança en el seu proveïdor, com argumenta a la seva demanda i el que realment busca és exercir una mesura de pressió per arribar a un acord per més diners i més anys. El tribunal tampoc considera que hi hagi hagut incompliments substancials de Nike cap al FC Barcelona. Per tot això, li prohibeix al Barcelona que cessi unilateralment el contracte amb Nike, vigent fins al 2028 i li prohibeix arribar a acords amb altres marques mentre duri l'enllaç amb Nike.

Santi Ovalle

Santi Ovalle

Redactor de la sección de deportes que sigue la información del Futbol Club Barcelona en la Cadena SER....

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00