Tot és ComèdiaTot és Comèdia
Cine y TV

Dani de la Orden: "Ningú ens ensenya a estimar bé. La intel·ligència emocional l'aprens a base de cagar-la"

El director de cinema va estrenar la pel·lícula 'Casa en Flames' el passat 28 de juny

Entrevista. 'La casa en flames'

Entrevista. 'La casa en flames'

25:32

Compartir

El código iframe se ha copiado en el portapapeles

<iframe src="https://cadenaser.com/embed/audio/460/1720355562504/" width="100%" height="360" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Barcelona

La nova pel·lícula del Dani de la Orden, 'Casa en flames' ja és a les sales de cinema. Es tracta d'una tragicomèdia que ens demostra que els rics també ploren, i mentre ploren ens fan riure als que no som tan rics. La història, ubicada en un cap de setmana a Cadaqués, porta a una família de classe alta a tota mena de confrontacions abans de vendre la segona residència. En Dani concorda que la pel·lícula tracta "d'estimar-se malament, d'estimar-se des de l'egoisme, i des de l'oblit de la gent que més estimem".

Família només n'hi ha una

Una de les reflexions que que els personatges fan al film és "si estimar és donar sense esperar res a canvi", pregunta a la que l'Emma Vilarasau respon amb una peineta. Cada família és un món, i aquesta en concret presenta uns rols que el mateix Dani denomina com "moralment qüestionables". La complexitat del nucli familiar que es mostra en 'Casa en Flames' resulta en moments per esclatar de riure amb la inversemblança de certes situacions i alhora, d'emocionar-te i empatitzar (relativament) amb els personatges. El José Pérez-Ocaña que interpreta al Toni, el marit de la filla gran de la família, sentència en l'entrevista que "una de les meravelles d'aquesta pel·li és que si vas al cine, algun dels personatges, alguna de les dinàmiques, t'interpel·larà".

La definició de 'pijo'

És sabut que les històries familiars enganxen molt, i encara més si la família és de pijos que fan coses de pijos... El retrat de l'estereotip de la classe alta és excel·lent, però què és realment ser un pijo? El Dani ho té clar i ho defineix així: "Pijo implica més una manera de viure, d'entendre les relacions i de socialitzar d'una manera concreta, que el fet de tenir diners". El que queda clar en la pel·lícula i en la resposta del director, és que la classe, les aparences i les elits socials són essencials per caure sota aquest arquetip. En José intervé per afegir que "fer de pijo és una cosa a la qual et pots acostumar molt fàcil".

Tot i que ser un pijo seria una posició prou còmoda, el Dani aprofita l'espai al programa per apuntar que abans era molt més usual que les famílies tinguessin segones residències, i que avui dia amb prou feines els nous adults tenen possibilitats per accedir a un lloguer a un preu desorbitat. Critica també de la situació actual que els drets humans fonamentals no es poden convertir pas en un negoci.

La clau del cinema del Dani de la Orden

Alabant els dots d'improvisació de l'Emma Vilarasau, el Dani explica que els seus mètodes de direcció d'actors no són els més acadèmics, però sí els que donen resultats més espontanis. L'Eduard Sola és el guionista de 'Casa en Flames', a més d'un gran amic del director. El Dani admira el seu paper en el projecte i remarca la importància de la feina dels guionistes: "amb un mal guió has de tenir el millor muntador del món perquè t'ho salvi".

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00