Què t'hi jugues!Què t'hi jugues!
Fútbol

Antoni Tramullas: "Amb la lesió d'Araujo s'ha d'anar pas a pas, perquè té un risc de recaiguda d'un 20%"

Al 'Què t'hi jugues!' parlem amb Doctor Antoni Tramullas sobre la lesió del jugador blaugrana que el matindrà allunyat dels terrenys de joc uns quatre mesos com a mínim.

Antoni Tramullas: "Amb la lesió d'Araujo s'ha danar pas a pas, perque té un risc de recaiguda d'un 20%"

Antoni Tramullas: "Amb la lesió d'Araujo s'ha danar pas a pas, perque té un risc de recaiguda d'un 20%"

06:49

Compartir

El código iframe se ha copiado en el portapapeles

<iframe src="https://cadenaser.com/embed/audio/460/1721131169083/" width="100%" height="360" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Barcelona

Després de les proves realitzades ahir a Ronald Araujo a la Ciutat Esportiva Joan Gamper, el club ha confirmat els pitjors presagis sobre la lesió del jugador. El central uruguaià pateix una lesió al tendó de l'isquiotibial de la cuixa dreta, i els serveis mèdics del club han comunicat que passarà per quiròfan a Finlàndia, a càrrec del Doctor Lasse Lempainen.

"Aquest tipus de lesió d'isquiotibials, amb afectació al tendó, comporta un període de recuperació de tres mesos i mig, quatre mesos. Es tracta de la mateixa cama que l'anterior lesió d'Araujo", quan el van operar d'una avulsió del tendó llarg de l'isquiotibial de la cuixa dreta, "però són dos grups musculars diferents, no tenen res a veure" esclareix Tramullas als micròfons del 'Què t'hi jugues!'.

"Amb la lesió d'Araujo -en el tendó de l'isquiotibial- s'ha danar pas a pas, perquè té un risc de recaiguda d'un 20%. No es pot acurçar el temps de recuperació per aquest risc de recaiguda que té" adverteix Tramullas. El doctor especialitzat en medicina esportiva apunta que "les lesions musculars són multifactorials, i el factor principal és l'esport. Si ha passat ara, després de la temporada regular, a la Copa Amèrica, és una sobrecàrrega crònica, al llarg de tota la temporada. Després també hi pot haver factors genètics, els viatges i desplaçaments, temes emocionals... són alguns dels factors que creiem que intervenen. Però és que n'hi ha que ni els sabem."

Per tot això, el Doctor Antoni Tramullas valora que "s'ha d'anar amb compte, la d'Araujo és una lesió de les importants. De fet, els isquiotibials són el 37% de les lesions musculars."

Els serveis mèdics del Barça també han confirmat el diagnòstic de Pedri. "En el cas de Pedri, -diagnosticat amb un esquinç lateral intern del genoll esquerre en les proves realitzades aquest matí a la Ciutat Esportiva Joan Gamper- "té una motxilla plena de lesions prèvies, per tant, no és el mateix que si fos la primera. En el seu cas, al tractar-se d'una entrada, el lligament cedeix. És una lesió que no es pot preveure. A més, quan tens tantes lesions en tan poques temporades, entra en joc alhora el factor mental, que també s'ha de cuidar", corrobora Tramullas. "Segons un estudi de la UEFA, fet amb tots els equips de la Champions, les lesions són multifactorials, però el fet de canviar d'entrenador, cadascun amb els seus mètodes diferents, és un dels factors que multipliquen el risc de lesió. Això passa també, per exemple, quan van amb les seves seleccions."

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00