Tot és Comèdia
Ocio y cultura

Pot Petit, un imaginari màgic col·lectiu per a totes les famílies

El seu concepte d'experiències familiars úniques és tot un èxit i convida a grans i petits a gaudir de bona música i espectacle

Pot Petit, un imaginari màgic col·lectiu per a totes les famílies

Barcelona

Avui comencem acompanyats d'un autèntic fenomen de masses, una formació artística amb més de 15 anys de trajectòria, més de 180 milions de visualitzacions a YouTube, i més de 1000 espectacles a l'esquena, i els que queden, sense anar més lluny, aquest dissabte 20 ompliran de gom a gom el Teatre Grec de Barcelona, evidentment parlem de El Pot Petit.

En parlem amb l'Helena Bagué i en Siddharta Vargas, fundadors d'El Pot Petit sobre el seu pròxim espectacle que estarà ple fins a la bandera, tant a baix com a dalt de l'escenari. Més de 30 persones formen part de l'equip.

"La logística és molt complicada, si ja és difícil coordinar una banda de 12 músics, quan som més de 30 encara més, però tenim moltes ganes i il·lusió", afirma Vargas. L'any 2020 ja van tocar dalt del Teatre Grec, però amb un escenari i situació ben diferent, emmarcat per la pandèmia, el públic estava separat amb plantes i mesures de seguretat. Aquesta vegada, tocaran davant de 1.900 persones.

"Fer sonar les nostres cançons amb el format de 'Big Band' té molta energia, convida molt a ballar i donar-ho tot, esperem fer aixecar els culs de les cadires si més no en alguna cançó", explica l'Helena.

Reivindiquen que no són animació infantil

"L'animació infantil ha estat i serà una de les coses més importants que han passat en aquest país, han fet moltíssim per la cultura, venim d'aquí, quan érem petits vam tenir la sort de gaudir de molts animadors i espectacles, i estem aquí per això, i a partir d'aquí ho hem transformat i l'hem convertit en concert per públic familiar", expliquen els creadors del 'Pot Petit'.

Els seus inicis recorden que els seus shows estaven plens de canalla al davant i al final les famílies més desvinculades de l'espectacle, i ells volien que fos una experiència per gaudir en família, captar l'atenció dels pares i mares i fer-los partícips d'aquell concert. El fet d'incloure una banda ja va fer que fos més visual i sumant-li una posada en escena molt més engrescadora va fer que els seus espectacles deixessin de ser més enfocats cap al públic infantil i comencessin a ser per tota la família.

Un imaginari màgic col·lectiu

A finals de març d'aquest any es va estrenar 'El Món del Pot Petit' al SX3,a cadascun dels deu capítols, els dos protagonistes, en Pau i la Jana, entren dins el Pot Petit d'un salt per viure-hi tota mena d'aventures i reptes, els seus protagonistes el Pau i la Jana interpretats per l'Helena i el Siddharta.

"Sempre hem anat de mica en mica fent el que ens agrada, sense grans aspiracions, però grans objectius, però treballant molt i amb molt esforç, i això fa que estem on estem", se sincera en Siddharta.

Consideren que el seu imaginari és màgic on tot és possible, sempre hi ha més universos i espais que descobrir dins del Pot. En Pau i la Jana no s'allunyen molt d'ells mateixos, expliquen que és la versió més exagerada de la seva personalitat i la seva versió més infantils.

En Pepe és la parella de l'Helena, i també el lletrista del Pot Petit, gràcies a ell es creen les lletres de les cançons on es parla d'igualtat de gènere, cura del medi ambient, l'amistat, la diversitat i es trenquen estereotips.

Andrea Ruiz García

Graduada en Medios Audiovisuales por la Universidad...