Què t'hi jugues!
Fútbol

Estanis Pedrola: "M'encantaria tornar al Barça"

Al 'Què t'hi jugues!' parlem amb l'exfutbolista del Barça i actual jugador de la Sampdoria, equip de la Sèrie B italiana

Estanis Pedrola: "M'encantaria tornar al Barça"

Barcelona

Estanis Pedrola va debutar amb el primer equip del Barça el 2 de gener de 2022, al camp del Mallorca i al minut 80. L'11 d'agost de 2023 es va fer oficial la seva cessió a la Sampdoria i, després de disputar un mínim de partits, va passar a ser propietat del club italià. El Barça es va reservar una clàusula de 7 milions si recuperar-lo, vàlida fins al 2025. Al 'Què t'hi jugues!' parlem amb ell per analitzar el seu debut, la seva sortida del Barça i la seva estada a la Sampdoria.

L'exjugador del Barça valora la temporada complicada que ha tingut amb les lesions: "Estic en un punt on em sento molt bé. Necessitava sentir-me còmode recuperant-me perquè tantes recaigudes han fet que la temporada sigui molt complicada. Ara m'he d'acabar de recuperar i a finals de setembre o inicis d'octubre tornaré cap a Itàlia directament per jugar".

Entrenat per Andrea Pirlo, Pedrola assegura que la seva relació amb ell és molt bona: "Des del primer minut va donar-me confiança i ha cregut molt en mi. Estic molt motivat per tornar l'any que ve perquè la Sèrie B és molt física, però en comparació amb la Segona Divisió espanyola, que és més tècnica, tinc més oportunitats de rebentar-ho. Si torno al meu 100%, és una lliga on puc fer molt mal".

Sobre el seu debut amb el primer equip, el futbolista de la Sampdoria creu que va debutar massa ràpid però que alhora va el va ajudar molt a aprendre: "Venia de Reus, estava en una situació molt còmoda i en sis mesos estava debutant amb el primer equip. Potser sí que vaig cremar etapes massa ràpid, però a la llarga m'ha servit per aprendre molt. Debutar amb el primer equip és un somni i molt pocs joves de la Masia ho aconsegueixen, però m'hauria agradat estar més preparat. Era l'època de la Covid i vaig pujar per necessitat".

Amb relació a la seva sortida del club, Pedrola assegura que Xavi va fer-ho molt fàcil: "Vaig tenir una conversa molt sincera amb Xavi i va dir-me que no estava preparat. Estic molt agraït perquè un jugador demana que li vagin de cara i, si no estàs preparat, que t'ho diguin. Ell va proposar-me una cessió a un club amb un entrenador de la seva confiança perquè volia tenir-me controlat, però al final jo vaig fer el meu camí. Les xifres que he aconseguit amb el filial m'han donat l'aparador cap a l'estranger".

Finalment, l'ex del Barça afirma voler tornar al club i al·lucina amb tota la gent jove de la Masia que destaca: "És impressionant la generació de gent jove que està sortint. Futbolistes com el Fermín, Lamine, Pau, Casadó els poses allà i sembla que portin tota la vida. T'adones que no estàs tan lluny perquè, quan veus que hi ha jugadors que ho aconsegueixen, és una inspiració pels que algun dia volem arribar-hi. A mi m'encantaria tornar al Barça".