Què t'hi jugues!
Fútbol

"Hansi Flick té un currículum per esperar coses molt bones"

Al 'Què t'hi jugues!' parlem amb Alex Delmas sobre l'estil de joc del nou tècnic blaugrana

"Hansi Flick té un currículum per esperar coses molt bones"

Barcelona

Hansi Flick va ser presentat dijous com a nou entrenador del primer equip del Barça. Durant la roda de premsa, el tècnic alemany va aclarir quin seria l'estil de joc de l'equip, la importància de la pressió i la situació de jugadors com Sergi Roberto. Al 'Què t'hi jugues!' ho analitzem tot plegat amb Alex Delmas, exfutbolista i analista.

Delmas està convençut que el bagatge i la reputació de Hansi Flick convida a esperar grans coses: "Els inicis de temporada cal agafar-los amb alegria, positivitat i donar una oportunitat als professionals. No hi ha dubte que Hansi Flick té un currículum per respectar-lo i esperar coses molt bones".

Amb relació a l'estil del tècnic i la similitud a l'estil Barça, l'exfutbolista remarca que es diferencia molt de la proposta de Xavi: "Hem de tenir clar que és un futbol ofensiu. No és el mateix futbol que el de Xavi, que era més controlat i mastegat. Flick dona moltíssima importància a la pressió i els atacs els prefereix amb pocs tocs. És una altra versió de la visió ofensiva: menys mastegada i amb un punt menys de paciència. No veurem un Barça contemplatiu, reactiu i que esperi què fa el rival. Vol que passin coses i ocupar l'àrea amb molts jugadors. Serà actiu, dinàmic i molt físic".

Tenint en compte la pressió, Delmas diferencia l'opció clara per la qual aposta el tècnic alemany: "Hi ha dues maneres de pressionar. Ser reactiu, és a dir, esperar-te a camp propi i tancar línies de passada per sortir al contraatac, o intentar recuperar la pilota el més amunt possible. Aquesta, que és la que vol Flick, té molts avantatges perquè la distància a porteria contrària és molt curta i perquè el rival no es pot organitzar. Aquesta la volen tots els equips que volen dominar. Ara bé, no és tan fàcil com estar fort físicament. S'ha de ser molt coordinat i ha de ser com un rellotge suïs. Avui en dia, en el futbol modern, és impossible fer una pressió alta durant els 90 minuts. Per tant, els equips que pressionen bé són aquells que tenen clar quan pressionar i quan descansar".

Quant a les declaracions de Flick sobre Sergi Roberto, Delmas creu que no el trobarà a faltar: "Hem de desvincular la decisió de les formes. Vaig trobar a faltar tacte. Hi ha altres jugadors joves que poden fer-te la seva funció, però no hem d'oblidar que és l'actual capità i ha estat 14 temporades al club. Ara bé, futbolísticament comparteixo la decisió perquè t'has de renovar en posicions que no et marquin diferències".