Juegos Olímpicos París 2024 París 2024

Más deportes

Les claus de la cerimònia inaugural dels Jocs Olímpics de París 2024

Al 'Què t'hi jugues!' connectem amb l'Elena de Diego per portar-nos l'última hora des de la capital francesa a només hores del tret de sortida

Les claus de la cerimònia inaugural dels Jocs Olímpics de París 2024

Les claus de la cerimònia inaugural dels Jocs Olímpics de París 2024

08:14

Compartir

El código iframe se ha copiado en el portapapeles

<iframe src="https://cadenaser.com/embed/audio/460/1721997239407/" width="100%" height="360" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Barcelona

En menys de set hores arrenca la cerimònia inaugural, que París vol que sigui una inauguració històrica, la millor de tots els Jocs Olímpics fins ara. "Ja sabeu que han preparat un escenari molt potent, perquè, per primera vegada, aquesta inauguració no serà dins d'un estadi olímpic, serà en el riu Sena. Hi haurà 6 km de recorregut al riu Sena, amb més de vuitanta pantalles gegants, que aniran retransmetent espectacles musicals i visuals que s'han preparat per a l'ocasió", explica l'Elena.

També ens ha fet un mapa del recorregut: "les diferents delegacions del món aniran amb vaixells, navegant per aquests 6 quilòmetres del Sena, i acabaran a Trocadéro, als peus de la Torre Eiffel. Allà sí que es farà una cerimònia i tot apunta que serà un espectacle brutal. Hi haurà 120 caps d'Estat, més de 45.000 policies, 220.000 persones a la vora del Sena per veure-ho, 100.000 persones els molls inferiors del riu per seguir-ho, i milions que estan connectats des de casa seva per veure aquesta inauguració, que, a hores d'ara, encara és molt secret tot el que hi haurà. El que sí sabem, per exemple, és que de la delegació espanyola hi seran 244 esportistes dels 382 que han vingut."

Molts d'ells i elles no poden assistir-hi perquè demà competeixen. És el cas de Maialen Chorraut, per exemple, o de Fran Garrigós, que són els primers candidats de medalla a la delegació espanyola. Altres, com per exemple els equips de futbol, tant el masculí com el femení, l'equip de bàsquet masculí no estan a París i, per tant, no poden participar d'aquesta inauguració i ja els hi agradaria. Els abanderats a Espanya, per cert, són el piragüista Marcus Cooper, i l'esportista de vela Támara Echegoyen. La resta, és tot sorpresa, però s'especula amb qui podria ser el to musical de la nit. "Es diu que Lady Gaga i Céline Dion porten uns dies a París..." afegeix de Diego.

S'especula que l'encesa del peveter pugui ser amb un globus aeroestàtic. Això és una idea que ha llançat avui , que ja sabeu que està sempre molt ben informat. La cerimònia d'inauguració està tot sempre sota secret de sumari, pràcticament, però avui, per exemple, al diari l'Équipe hem pogut llegir alguna pista. També s'especula que l'última rellevista de la torxa olímpica pugui ser la doble campiona olímpica Marie-José Pérec. Veurem qui acaba sent. Tenia molts números de ser-ho Mbappé fa uns mesos, però després de fitxar pel Madrid i no participar-hi, ha perdut totes les opcions de tenir l'honor de ser aquest últim rellevista.

La flama olímpica aquest matí ha visitat la Vila Olímpica, i ara està allà recorrent els carrers del centre de París, per arribar a aquest últim tram del Sena, de 6 quilòmetres des del Pont d'Austerlitz fins al Pont de Iéna. Serà a Trocadéro on es farà la part final de la inauguració on veurem ja tot el show final. L'Elena adverteix que "a hores d'ara, el que més preocupa l'organització és el cel, perquè aquest matí hi havia un 40% de probabilitats de pluja per aquesta nit", però aquesta tarda, mitjans francesos com el mateix l'Équipe ja donen una probabilitat de 70-80%.

També preocupa la seguretat. Hi haurà més de 45.000 policies vetllant per la seguretat d'aquesta cerimònia inaugural. I abans, també ho fan mitjançant molts controls. Aquest matí hi ha hagut un atac massiu per intentar paralitzar la xarxa d'alta velocitat de trens de França. Està afectant ara mateix tres de les quatre línies que passen per París. Fins i tot hi ha conseqüències al Regne Unit. "El govern i la Fiscalia Francesos ho qualifiquen ja de sabotatge, i diuen que els problemes es podrien arrossegar fins i tot, durant tot el cap de setmana. Estan demanant a la gent que, si no és indispensable, que no viatgin i que no agafin cap tren, perquè és veritat que a hores d'ara els trens a França, especialment els d'alta velocitat, està sent tot molt caòtic", apunta l'Elena al 'Què t'hi jugues!'. No ha estat l'únic intent de sabotatge per a aquestes olimpíades. De fet, deia el ministre l'altre dia que han pogut aturar quatre atacs que tenien com a objectiu els Jocs Olímpics. Hi ha hagut intents de sabotatges de diverses maneres per a aquests Jocs Olímpics de París, que el govern de França ha pogut aturar.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00