Què t'hi jugues!
Baloncesto

L'era Peñarroya, a punt

Al 'Què t'hi jugues!' repassem l'última hora del mercat del Barça i la situació de la Penya amb Ricky Rubio

L'era Peñarroya, a punt

Barcelona

La temporada vinent cinc equips catalans jugaran a la màxima categoria a Espanya: Barça, Joventut Badalona, Bàsquet Girona, BAXI Manresa i Força Lleida. Molts d'ells, i concretament el Barça i la Penya, estan ultimant els darrers moviments i estan a prop de tancar la plantilla de manera definitiva. 'Al Què t'hi jugues!' repassem la situació de tots dos clubs, amb les noves incorporacions blaugranes i la situació de Ricky Rubio.

El Barça té pràcticament tancat l'equip. Amb Joan Peñarroya com a entrenador i els tres fitxatges de Kevin Punter, Justin Anderson i Juan Núñez. Pel que fa a les baixes, en són nou: Oriol Paulí, Nikola Kalinic, Oscar da Silva, Rokas Jokubaitis, Sergi Martínez, Juani Marcos, Rafa Villar, Michael Caicedo i Agustín Ubal. A banda, hi ha dos temes pendents de solucionar: l'arribada de l'ala-pívot americà amb passaport de Nigèria Chimezie Metu, que està pràcticament tancat, i la cessió de James Nnaji al Girona. El conjunt blaugrana també s'està plantejant l'opció de pujar definitivament al primer equip l'escorta amb passaport italià Dame Sarr.

Pel que fa a la Penya, el club encara està a l'espera de la resposta de Ricky Rubio. El del Masnou està més pendent de temes familiars, coneix la proposta de la Penya i prendrà una decisió perquè el club l'esperarà. Des del Club Joventut Badalona asseguren que no és un tema immediat, sinó que tardarem uns dies a saber la decisió.

A més, aquest matí hem conegut el calendari oficial de la temporada 24/25 de la Lliga ACB. Tres dels cinc equips catalans debutaran a casa i només dos hauran de viatjar lluny de les seves terres. El Barça jugarà al Palau Blaugrana contra el Coviran Granada el 29 de setembre a les 12.30 hores, la Penya s'enfrontarà a l'UCAM Murcia el 28 a les 18 hores al Pavelló Olímpic i el BAXI Manresa jugarà a El Nou Congost contra el València Basket el dia 28 a les 20.45 hores.

Els dos equips que jugaran fora de casa seran el Bàsquet Girona, que visitarà el Martin Carpena per enfrontar-se a l'Unicaja el dia 28 a les 18 hores, i el Força Lleida, que debutarà a l'ACB a la pista del Casademont Saragossa el dia 29 a les 17 hores.

Pel que fa als clàssics entre Barça i Reial Madrid, el 29 de desembre es jugarà al WiZink Center i el 6 d'abril al Palau Blaugrana.