Què t'hi jugues!
Fútbol

"L'equip va estar a l'altura d'un rival que a priori havia de ser molt superior"

Al 'Què t'hi jugues! analitzem el primer partit del Barça durant la gira amb Jofre Mateu

"L'equip va estar a l'altura d'un rival que a priori havia de ser molt superior"

Barcelona

El Barça ha jugat aquesta matinada el primer partit de la gira dels Estats Units. Ho ha fet contra el Manchester City de Guardiola i el conjunt blaugrana ha guanyat als penals (4 a 1) després del 2 a 2 durant els 90 minuts. Pau Víctor i Pablo Torre van ser els encarregats de marcar els dos gols blaugranes. Un onze replet de canterans com Marc Casadó, Marc Bernal i Héctor Fort, acompanyats de jugadors del primer equip com Vítor Roque i Alejandro Balde, ja recuperat de la lesió. Al 'Què t'hi jugues!' analitzem el partit i el rendiment d'alguns dels jugadors amb Jofre Mateu.

L'exfutbolista vol prendre consciència sobre la importància de no portar el resultat a l'extrem: "Crec que seria mala notícia que traguéssim conclusions molt positives. Fa tres dies que els jugadors han aterrat allà i t'enfrontes a un City que està més rodat. El partit va anar com havia d'anar, més enllà de les idees que es poden veure, es pot destacar algun jugador per sobre d'altres. Em va agradar que Pau Víctor estigués al centre i no a l'esquerra, i em va agradar Pablo Torre, tot i que encara té marge de millora i crec que hem de ser molt pacients amb aquest equip".

Sobre el sistema de joc de l'equip, Jofre Mateu destaca els conceptes que s'han pogut veure durant el partit: "Sembla que s'han acabat els laterals-extrems i la dinàmica de tres centrals quan tens la possessió de pilota. Ahir vam veure una línia de quatre amb un pivot i dos interiors. Un dibuix més estàtic i fix, i amb la idea que la liquidesa no desordeni al rival, sinó que el fixi perquè els que juguin a dins tinguin més espai".

També destaca el rendiment de la plantilla davant un club com el Manchester City: "Els jugadors van estar dinàmics, la pretemporada no és només un stage per agafar el to, sinó que et genera possibilitats d'estar amb el primer equip, i l'equip va estar a l'altura d'un rival que a priori havia de ser molt superior. És per estar, fins a cert punt, satisfet".

Finalment, remarca la carta de presentació de Pau Víctor, el nou fitxatge, i el retorn de Pablo Torre després de la cessió al Girona: "Em semblaria una gran notícia que Pau Víctor tingués protagonisme al primer equip perquè és un tros de jugador i a més tens la possibilitat de posar-lo a les tres posicions de dalt. És una alternativa interessant i, si ara mateix ens venguessin que hi ha un jugador a un club i que està destacant, aniríem bojos per ell i ja el tenim. Pablo Torre, tenint en copte que la seva posició va tan coberta, hi cap menys. Si es queda i està bé, a mi m'agrada i crec que mostra detalls de jugador talentós".