Juegos Olímpicos París 2024 París 2024

Más deportes

Menú del dia: Jocs Olímpics

Al 'Què t'hi jugues!' repassem els resultats de les darreres hores a París i els que han de venir en les properes

PARIS, FRANCE - JULY 27: Rafael Nadal (R) and partner Carlos Alcaraz of Team Spain celebrate against Andres Molteni and Maximo Gonzalez of Team Argentina during the Men's Doubles first round match on day one of the Olympic Games Paris 2024 at Roland Garros on July 27, 2024 in Paris, France. (Photo by Matthew Stockman/Getty Images) / Matthew Stockman

Barcelona

La història es repeteix. Com a mínim, així és a la gimnàstica artística. Simone Biles segueix fent de les seves, i dona l'or en aquesta disciplina als Estats Units. Itàlia va ser plata, aconseguint fer medalla per primer cop en 96 anys, i Brasil, que també va fer història amb el bronze, sent la primera medalla en gimnàstica artística femenina per grups en tota la seva història, amb Rebeca Andrade com a líder.

Leon Marchand, l'ídol de la natació francès que, de moment, ja ha guanyat un or, va disputar ahir les semifinals de 200 papallona i 200 braça amb menys d'una hora de marge entre elles, guanyant ambdues series tranquil·lament.

En tenis taula la final de dobles mixtos entre la xina i corea del nord va deixar una imatge espectacular en un dels punts, amb un intercanvi de cops frenètic, que va acabar donant l'or als xinesos.

A la final 100 m esquena femenina Kaylee Mckeown, que defensava el títol de campiona olímpica de Tòquio 2021, va superar el seu propi record olímpic per endur-se l'or.

I en la final de 800 m lliures, l'irlandès Daniel Wiffen fa història enduent-se la medalla d'or, la primera medalla olímpica de natació del seu pais. Com a dada curiosa, tots els fans de Joc de Trons ja havieu vist algun cop a aquest nedador irlandès, concretament al capítol de la Boda Roja.

Pel que fa a la delegació espanyola

El bàsquet masculí va superar a la Grècia d'Antetokounmpo per 87-77, després de la primera derrota contra Australia, i Rudy Fernández va haver de ser substituït per un cop al cap que el va deixar marejat.

L'hockei herba masculí va empatar a 3 amb França, i l'hanbol femení va perdre amb Països Baixos 29 a 24. Amb dues derrotes, es queda pràcticament fora dels quarts de final.

En futbol masculí, els de Santi Denia van perdre amb Egipte 2 a 1, tot i que ja estaven classificats per a quarts de final, passen com a segons de grup, amb els egipcis primers.

En dobles de tennis, Alcaraz-Nadal van superar la parella neerlandesa Griekspoor-Koolhofen el super tie break, norma molt criticada per el manacorí en declaracions al final del partit.

En volei platja, la parella Herrera-Gavira van superar a França 2 a 1, i la parella Liliana-Paula no van poder amb les brasileres, números 1 del món, i van perdre per 2 sets a 0.

El bàsquet 3x3 femení guanya 18 a 16 a Azerbayan, i en waterpolo masculí, els de David Martín van superar Hongria per 10 a 7, i es medirà demà a Serbia invicta.

El menú d'avui

Jessica Vall és a semifinals de 200 braça, Hugo González a les semifinals de 200 esquena i Laura Cabanes a les semifinals de 200 papallona.

El triatló masculí i femení finalment sí que s'ha pogut realitzar al Sena. El femení l'ha guanyat l'atleta francesa Cassandre Beaugrand, i en el masculí, Alberto González ha fet diploma olímpic, acabant en vuitena posició.

En hoquei herba femení, Espanya ha perdut amb l'Argentina per 2 a 1.

En boxa, José Quiles ha guanyat el seu combat a Makhmud Sabyrkhan i ja és a quarts de final. Els quatre espanyols que competeixen en boxa en aquests jocs olímpics estan només a una victòria d'assegurar medalla.

En judo, Ai Tsunoda ha caigut en quarts amb la número 1 del món, la croata Matich. Té diploma assegurat, però necessita dues victòries en la repesca per ser bronze. I Tato Moshaklisvili ha superat el número 4 del món amb un ippon a vuitens de final, i també al brasiler Macedo per waza-ari a quarts. Ja és a semifinals, amb diploma olímpic assegurat.

La catalana Mar Molné i Fátima Gálvez disputaran la final de fosa olímpica de tir a partir de dos quarts de quatre, amb Molné com a gran favorita, després de passar primera amb 123 punts.

Pel que fa al tennis, Alcaraz juga avui després de la seva victòria ahir, juntament amb Nadal, als neerlandesos Griekspoor i Koolhof. "Días duros y días bonitos" deia el tenista murcià, referint-se als partits que ha jugat en aquests Jocs Olímpics. Alcaraz juga avui a les 12 el seu partit de quarts amb el rus Roman Safiullin, i a les set jugarà els quarts de final de dobles amb Nadal, contra els nord-americans Ram i Krajicek.

En handbol masculí, espanya s'enfronta a les dues a Japó, i en futbol femení, les de Montse Tomé juguen a les cinc de la tarda contra Brasil. Ja classificades per a quarts de final, s'enfrontaran a l'equip de Marta, considerada per molts la millor futbolista de la història, i que està disputant els que son els seus cinquens Jocs.

Per acabar, Katie Ledecky en la final dels 1500m lliures és l'última bala per aconseguir un or per a la delegació dels Estats Units en natació, després de ser relegats del podi i només aconseguir-ne dues, la de Torri Huske en 100m papallona femenina i la del relleu 4x100m lliures masculins. I Leon Marchand tindrà la més que difícil tasca de disputar dues finals, 200 braça i 200 papallona, en menys de dues hores en total. A més, ho farà en papallona amb el plusmarquista mundial, Milak Kristof, posseidor dels rècords olímpic i mundial.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00