Què t'hi jugues!
Fútbol

El Camp Nou, seu de la final del Mundial 2030?

Aritz Gabilondo explica al 'Què t'hi jugues!' el funcionament del criteri per escollir la seu de la final i quins són els tres possibles estadis

El Camp Nou, seu de la final del Mundial 2030?

Barcelona

El periodista Aritz Gabilondo ha publicar en les últimes hores un tuit en el qual la FIFA mostrava el dossier oficial de la candidatura del Mundial 2030. La màxima institució federativa confirma 9 seus a Espanya, 6 al Marroc i 3 a Portugal. A més, proporciona tres propostes per la final: el Santiago Bernabéu, l'estadi de Casablanca i el nou Camp Nou. Gabilondo explica al 'Què t'hi jugues!' les intencions de la FIFA, de la RFEF i els criteris per escollir la seu efinitiva.

"És el llibre oficial de la candidatura del Mundial 2030. El límit per a lliurar el llibre oficial era ahir i la FIFA el va fer públic. Impacta que, entre els tres estadis que puguin albergar la final, està el Camp Nou", explica el periodista del diari AS.

Sobre la decisió final, Gabilondo assegura que correspon a la FIFA: "La decisió última la pren la FIFA. L'única cosa que pot fer la candidatura és proposar estadis que s'adeqüin a les exigències de la FIFA. La primera i més important és que tinguin més de 80.000 espectadors d'aforament. Ja només per això, la resta queden fora d'aquesta carrera".

També explica que l'aforament no és el criteri decisiu per assignar la seu de la final: "El Camp Nou no se si serà el més gran, perquè el de Casablanca que estan construint diuen que tindrà 115.000 espectadors. Això depèn també del tipus de torneig, perquè no és el mateix la lliga del Marroc, que tindrà unes limitacions quant a espais per a premsa i seguretat. L'aforament no serà el criteri últim per a decidir on serà la final".

Però, com funciona el criteri per escollir l'estadi de la final? Gabilondo explica els procediments que s'adoptaran a partir d'ara: "El que faran és valorar i posar nota a la candidatura per diferents segments. A partir d'aquí, no té perquè ser abans que s'anunciï que el Marroc, Espanya i Portugal s'emporten el Mundial, sinó que la FIFA pren la decisió en funció dels seus propis interessos. Per dir-te alguna cosa, fins i tot per qüestions polítiques podria ser que la final es jugués al Marroc. La voluntat de la Federació Espanyola és que, entre Barcelona i Madrid, la final es jugués a Madrid. Però simplement és la voluntat d'una de les tres parts de la candidatura i per descomptat no és la que té la decisió final, que correspon a la FIFA".

El Barça, consultat per aquest aspecte, lluitarà fins al final perquè el Camp Nou sigui la seu de la final del Mundial 2030.