Què t'hi jugues!Què t'hi jugues!
Fútbol

Així és l'Acadèmia Militar on s'entrena el Barça a Estats Units

Els de Hansi Flick entrenen cada dia entre Marines, vaixells de guerra i soldats de la Navy americana

Així és l'Acadèmia Militar on s'entrena el Barça a Estats Units

Així és l'Acadèmia Militar on s'entrena el Barça a Estats Units

03:08

Compartir

El código iframe se ha copiado en el portapapeles

<iframe src="https://cadenaser.com/embed/audio/460/1722602948729/" width="100%" height="360" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Barcelona

El FC Barcelona està entrenant a la US Naval Academy, l'acadèmia militar naval dels Estats Units, situada a la ciutat d'Annapolis, capital de l'Estat de Maryland. Els jugadors de Hansi Flick passen cada dia les fortes mesures de seguretat de la Navy nord-americana, que controlen minuciosament totes i cada una de les persones que entren a diari a les seves instal·lacions.

Els jugadors blaugrana baixen de l'autobús i es creuen amb marines, soldats d'equips d'elit, pilots de guerra i milers de guardiamarines que estan estudiant i que en pocs anys formaran part del cos de la Marina dels Estats Units.

La base està situada a la badia de Chesapeake i quan t'hi endinses comences a observar vaixells de guerra atracats als molls militars. Hi ha diferents pistes de futbol i altres esports, ja que tots i cada un dels alumnes que cursen alguna carrera a l'escola estan obligats a practicar algun esport, segons ens explica Chiara, una estudiant que juga a l'equip de futbol de la Naval Academy.

Es tracta d'una universitat militar especialitzada en ciències, matemàtiques, enginyeria i tecnologia, però s'imparteixen moltes altres carreres. Als matins fan classe de guàrdia marina amb alts rangs de la Navy i després de dinar fan les seves carreres i practiquen esport. És l'única universitat dels Estats Units completament residencial.

Chiara, l'estudiant d'Infanteria de Marina, explica a la SER que després d'acabar la carrera, els estudiants estan obligats a prestar, com a mínim, cinc anys de servei a la Marina. En el cas dels pilots de guerra, aquesta xifra s'incrementa fins als nou anys. Quan acaben la carrera surten com a alferes de la Navy o segons tinents al cos de Marines.

L'Acadèmia té prop de 4.500 estudiants, el 78% homes i la resta dones. Després de graduar-se en aquesta facultat, els alumnes tenen diferents sortides professionals al cos: pilot de guerra, cos de submarins, cos de vaixells de guerra o Marine.

Segueix el canal de La SER a WhatsApp, on trobaràs tota la informació, esports i entreteniment: l'actualitat del dia i les notícies d'última hora, els millors vídeos i moments de la ràdio, entrevistes, reportatges i molt més.

Recorda que també pots tenir tota la informació de SER Catalunya al nostre canal de WhatsApp.

Santi Ovalle

Santi Ovalle

Redactor de la sección de deportes que sigue la información del Futbol Club Barcelona en la Cadena SER....

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00