Què t'hi jugues!Què t'hi jugues!
Más deportes

Marta Vilalta: "Catalunya és una potència a nivell esportiu, és una injustícia que no pugui competir internacionalment sota la seva bandera"

Al 'Què t'hi jugues!' saludem a la diputada i portaveu d'Esquerra Republicana, Marta Vilalta, per analitzar la situació política per a les federacions catalanes

Marta Vilalta: "Catalunya és una potència a nivell esportiu, és una injustícia que no pugui competir internacionalment sota la seva bandera"

Marta Vilalta: "Catalunya és una potència a nivell esportiu, és una injustícia que no pugui competir internacionalment sota la seva bandera"

06:59

Compartir

El código iframe se ha copiado en el portapapeles

<iframe src="https://cadenaser.com/embed/audio/460/1722604464484/" width="100%" height="360" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Barcelona

Avui és un dia important per a Catalunya, perquè les bases d'Esquerra Republicana decidiran si donen suport a aquest pacte d'investidura perquè Salvador Illa sigui president de la Generalitat. 8700 militants ja estan votant, ho fan des de 10 h de forma telemàtica i fins a les 19 h.

Un dels punts d'aquest d'acord d'investidura de Salvador illa també a veure amb l'esport. Concretament amb les seleccions catalanes, perquè s'intentarà ajudar a les federacions catalanes en el camí cap a la internacionalitat, seguint la llei que es va aprovar ara fa un any i mig, que deia bàsicament que les federacions autonòmiques es podrien integrar a les federacions internacionals si tenien els requisits.

Diu Vilalta que, per a Esquerra Republicana, aquesta era una de les seves prioritats. "Tenint en compte que Catalunya és una potència a nivell esportiu, és una injustícia que no pugui competir internacionalment sota la seva bandera, quan, a més, molts dels equips d'alguns esports estan formats de manera íntegra per esportistes catalans."

"El que identifiquem és la creació d'una oficina, adscrita al Govern de la Generalitat, que treballarà activament per a aquesta promoció de les federacions esportives catalanes. Amb aquest suport actiu i l'acompanyament cap a elles. D'entrada, perquè hi hagi un reconeixement, el que hi ha d'haver és la voluntat de la Federació Catalana per a voler ser reconeguda internacionalment, i poder competir", diu la portaveu d'ERC. "També és cert que ja hi ha moltes federacions catalanes que volen aquest reconeixement, que ja ho han batallat amb anterioritat."

L'actuació anirà, d'una banda, "davant el CSD de l'Estat Espanyol, que és qui a última instància té la capacitat de decidir." De l'altra, per "la Llei de l'Esport, que l'article 48.2, explica de quina manera les federacions poden aconseguir aquest reconeixement. Però també aquelles federacions que tenen un arrelament històric i social, i sobretot, les federacions que es van constituir abans que les espanyoles, i van mantenir lligams amb les federacions internacionals abans que aquestes. I això ho veiem en moltes federacions del nostre país."

Esquerra Republicana, diu Marta Vilalta, "veu una gran oportunitat per presentar una nova batalla per a aquest reconeixement internacional per a les seleccions esportives del nostre país."

I és que són unes quantes les federacions catalanes que es van constituir abans que les seves homòlogues espanyoles: futbol, bàsquet, tenis, atletisme, esgrima, hoquei herba, lluita, beisbol... algunes com el patinatge fins 24 anys abans. La portaveu d'ERC, deixa clar que hi ha voluntat de les federacions. "Ens consta que hi ha federacions amb totes les ganes de fer aquest reconeixement, i nosaltres ho batallarem. Sabem que l'esport és un dels elements cohesionadors més potents d'un país, i, en aquest sentit, també és un element d'identificació nacional potentíssim, amb aquest sentiment de comunitat i pertinença. Per això creiem que Catalunya també ha de poder tenir això, com la resta de països i territoris. L'exemple el trobem a Escòcia o Gal·les, que poden competir, que tenen aquest reconeixement, malgrat no ser un estat al 100%".

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00