"El que necessita Oriol Romeu és confiança, minuts, i un missatge molt clar de què vol Míchel d'ell"
Al 'Què t'hi Jugues!' parlem amb Lluc Sau, psicòleg esportiu que ha treballat al Barça, sobre la tornada del migcampista al Girona
"El que necessita Oriol Romeu és confiança, minuts, i un missatge molt clar de què vol Míchel d'ell"
08:08
Compartir
El código iframe se ha copiado en el portapapeles
<iframe src="https://cadenaser.com/embed/audio/460/1722945649627/" width="100%" height="360" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Barcelona
Lluc Sau és un psicòleg d'alt rendiment que va estar al Barça. Ha treballat dins del club, tant com a jugador com també com a psicòleg, i li hem trucat perquè valori el pas d'Oriol Romeu pel Barça i el seu retorn al Girona després d'una temporada en què, ell mateix ho ha dit, mentalment no ha estat al 100%.
El migcampista comenta que no ha gaudit, i que la seva autoexigència era altíssima, fins al punt que reconeixia que, en moltes ocasions, va sentir la síndrome de l'impostor i com si no es mereixés estar en un club com el Barça. Per superar aquests moments, per Lluc Sau és important ser analític, però sempre 24 hores després dels partits i, sobretot, poder compartir-ho envoltat de professionals per poder créixer: "si tu estàs sol en moments com aquests és molt complicat de gestionar-ho".
Pel que fa a la seva tornada al Girona, el psicòleg creu que és una passa endavant, perquè va fer una temporada espectacular allà i és un entorn de confiança. En la seva recuperació, però, serà clau la seva relació amb Míchel: "el que necessita és confiança, minuts i un missatge molt clar del que necessita d'ell". En aquest sentit, creu Sau que ell ara mateix ha de recuperar sensacions i s'ha de centrar a gaudir, perquè la qüestió futbolística arribarà a continuació.
D'altra banda, però, opina que el treball amb la psicologia esportiva i la teràpia està molt més normalitzat en els esports individuals que en els esports col·lectius. Hem parlat amb ell sobre el cas de Simone Biles, que va decidir retirar-se dels Jocs Olímpics de Tòquio per diversos bloquejos mentals a causa de traumes a la infància. "Més enllà de ser una referència esportiva, ha creat un precedent a l'acceptació de treballar la salut mental i prioritzar-la per sobre del rendiment", explica el psicòleg, que opina que té molt de mèrit que fes aquesta pausa per cuidar-se i buscar l'equilibri mental.
Per Sau, també Carolina Marín és un exemple pel que fa a esforç mental, després de superar dues lesions greus de genoll i ara trobar-se amb la tercera. Tot i això, creu que "forma part de l'esport i el més important és acceptar-ho, ser conscient que és un procés, forma part de la vida de l'esportista, especialment de l'esportista d'elit".