Què t'hi jugues!Què t'hi jugues!
Fútbol

Jonatan Giráldez: “Necessitem més Michelles Kangs al futbol femení”

Al 'Què t'hi jugues!' parlem amb l'entrenador gallec del Washington Spirit, per analitzar la seva nova vida professional a l'altra banda de l'Atlàntic després de deixar el Barça

Jonatan Giráldez: “Necessitem més Michelles Kangs al futbol femení”

Jonatan Giráldez: “Necessitem més Michelles Kangs al futbol femení”

10:49

Compartir

El código iframe se ha copiado en el portapapeles

<iframe src="https://cadenaser.com/embed/audio/460/1722943605776/" width="100%" height="360" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Barcelona

Després d'una temporada històrica, on el Barça es va convertir en invencible guanyant quatre títols dels quatre que disputava -Champions, Lliga, Copa de la Reina i Supercopa d'Espanya-, el seu entrenador, Jonatan Giráldez marxava de manera oficial del club per una oferta irrebutjable al continent americà. La seva marxa va haver de ser anunciada el mes de desembre, abans del que el gallec esperava, per acabar fent-se oficial la seva arribada al Washington Spirit estatunidenc. L'equip militant a la NWSL, és propietat de Michelle Kang, la magnat sud-coreana propietària de l'únic hòlding empresarial en el futbol femení arreu del món.

Aprofitant la gira del Barça als Estats Units, l'enviat especial de la Cadena SER, Santi Ovalle, ha pogut parlar amb el tècnic gallec de tots els canvis en la seva nova vida.

Com va la nova vida?

M’agrada molt Washington. És una àrea molt tranquil·la. M’agrada molt el context professional que tinc. Soc molt feliç amb el meu dia a dia. I també amb els moments de desconnexió

La dieta no ha canviat gaire

Mengem molt bé. No mengem fast food, a la ciutat esportiva és de primer nivell.

Es veu tot molt professional

Sí, tenim moltes mans per treballar. Fisioterapeutes, preparadors físics, nutricionistes… intentem que no els falti de res. Es tracta de gestionar 40 persones cada dia a l’staff. I així és molt més fàcil complir els objectius.

Trobes a faltar Barcelona?

Coses del dia a dia, però quan vaig marxar de Galícia recordo que a la meva parella li va costar més que a mi. Jo vull aprendre. No cal comparar amb el passat. Vull gaudir del dia a dia, del temps lliure… he vingut a això i trobo a faltar coses, però no en el sentit de què necessito estar allà.

Ja ets conscient del que has fet al Barça?

Crec que sí, però encara no he desconnectat. Vaig gaudir quan vam guanyar la Champions, de l’acomiadament del Johan… però ara ja estem competint. Estic pensant només en futbol. Espero poder aconseguir alguna cosa similar.

L’objectiu és la Lliga?

No m’agrada posar sostre. Hem d’afrontar cada partit amb la intenció de guanyar. Si fem el dia a dia pensant en això, estarem més a prop de guanyar. I tenim tots els ingredients per aconseguir-ho.

Michelle Kang, la propietària de l’imperi que t’ha fitxat: per què està engegant aquest gran grup?

Michelle Kang vol recolzar la igualtat d’oportunitats. Acaba d’invertir 4 milions de dòlars en la selecció de Rugby dels EEUU per preparar-se pels propers JJOO. Després per convicció. Vol igualtat entre tots i totes les esportistes. I creu que és un negoci que es pot explotar. Creu que hi haurà retorn. Nosaltres juguem amb 20.000 persones a l’Audi Field cada partit. Això és molta gent. Tot el que fa, ho fa amb convicció. Necessitem persones com Michelle Kang al futbol femení perquè és on més inversió cal. A part, tota la mentalitat de professionalitat de la secció és clau per potenciar les jugadores. Hi ha equips que només fitxen i a guanyar. Ella vol construir des de la base i créixer a mig termini amb l’staff, amb el club per guanyar. Ella no només vol ser-hi. Vol guanyar. I ens vam posar d’acord ràpid. És contundent, troba solucions.

Creus que aconseguirà portar jugadores del Barça cap aquí?

Pot ser. A la Lliga ja hi ha jugadores que estan Venint com Oshoala, Maitane… d’altres que tenen ofertes. És un mercat emergent on pots aprendre moltíssimes coses. És un lloc ideal per viure, per créixer i per aprendre coses noves, ser millor persona i millor professional.

De moment, amb Giráldez a la banqueta, l'equip de Kang porta dues victòries i dues derrotes, i és tercer a la NWSL.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00