Juegos Olímpicos París 2024 París 2024

Què t'hi jugues!Què t'hi jugues!
Fútbol

"Esperava més de Montse Tomé. No hi va haver cap canvi ni cap situació que fos imprevisible pel Brasil"

Al 'Què t'hi Jugues!' analitzem amb Fermín Suárez la derrota de la selecció espanyola femenina de futbol a les semifinals dels Jocs Olímpics

"Esperava més de Montse Tomé. No hi va haver cap canvi ni cap situació que fos imprevisible pel Brasil"

"Esperava més de Montse Tomé. No hi va haver cap canvi ni cap situació que fos imprevisible pel Brasil"

13:13

Compartir

El código iframe se ha copiado en el portapapeles

<iframe src="https://cadenaser.com/embed/audio/460/1723031612842/" width="100%" height="360" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Barcelona

La selecció espanyola femenina de futbol va caure a les semifinals dels Jocs Olímpics davant el Brasil per 4-2, i deixant una imatge molt preocupant de cara al partit per la medalla de bronze. Per analitzar la derrota de les de Montse Tomé, al 'Què t'hi Jugues!' hem parlat amb el nostre analista Fermín Suárez.

Sobre el paper, Espanya havia de ser superior al Brasil, però com va dir Aitana al postpartit, no havíen arribat al torneig en el punt més àlgid. Fermín Suárez entèn que això es va notar perquè "l'equip amb pilota no era tan expressiu, no tenia aquella espurna tan característica, la pilota no volava". Creu, a més, que a nivell mental va veure les jugadores esgotades i, amb el plantejament del Brasil "d'anar a per totes a tomba oberta", com pocs equips s'atreveixen a fer-li a Espanya, sumat als errors puntuals i la poca solidesa defensiva, són "el cóctel perfecte per explicar una derrota que tots crèiem inesperada".

Espanya no va ser capaç d'imposar-se amb pilota, així que per Fermín Suárez el que havia de fer era competir-ho tot i igualar el nivell d'intensitat i de duels que plantejava el Brasil, i les de Montse Tomé no van poder fer cap de les dues coses: "quan l'equip jugava llarg perquè així ho volia el Brasil, no guanyava duels i estava molt llarg, i com a nivell de coordinació defensiva no estava prou ben ajustat, tot era un gota a gota que restava la continuïtat desitjada en el joc".

Pel que fa a nivell tàctic, el nostre analista esperava algun canvi i algun cop de volant per part de la seleccionadora, Montse Tomé, però la seva intervenció només va arribar des del punt de vista nominal. "Si a sobre, li donem pocs minuts a Alexia, no hi va haver cap sacsejada ni cap situació que fos imprevisible pel Brasil", explica Suárez, que també creu que a la primera part, quan Ludmila estava fent mal per la dreta, Tomé hauria d'haver posat a Salma per banda per intentar igualar aquesta superioritat, posant a Mariona de falsa nou. A més, a la segona part, creu també que hauria d'haver fet una defensa de tres, haver intentat doblar punta o haver fet jugar Jenni Hermoso i Alexia juntes.

Sobre com afectarà aquesta derrota a les jugadores per aconseguir el bronze, Fermín Suárez té clar que els va colpir, però que ell creu que faran net i se serviran d'orgull, de coratge i de talent. Quant a la selecció d'Alemanya, es tracta d'una bona selecció que en defensa no està bé, i això pot ser positiu perquè "trenquem el paradigma de Nigèria, Brasil, Colòmbia i Brasil, que són blocs molt físics que es tiren enrere i Alemanya no pot fer-ho d'aquesta forma perquè té més recursos en atac".

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00