Què t'hi jugues!Què t'hi jugues!
Fútbol

"Lamine acabarà de migcentre ofensiu perquè té massa talent"

Al 'Què t'hi jugues' analitzem amb Àlex Delmàs la victòria del Barça a Mestalla per 1 gol a 2

"Lamine acabarà de migcentre ofensiu perquè té massa talent"

"Lamine acabarà de migcentre ofensiu perquè té massa talent"

16:12

Compartir

El código iframe se ha copiado en el portapapeles

<iframe src="https://cadenaser.com/embed/audio/460/1724068627887/" width="100%" height="360" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Barcelona

El Barça va guanyar per 1 gol a 2 en la seva estrena a la lliga al camp del València. El conjunt de Flick va remuntar amb dos gols de Lewandowski i va alinear d'inici a tres jugadors de 17 anys. Al 'Què t'hi jugues!' analitzem amb Àlex Delmàs la victòria i tot plegat.

Delmàs valora les sensacions del primer partit: "Són prou bones. Com a nota posaria un notable. Hi ha coses a millorar perquè hi ha un tram de partit on el Barça pateix davant un València de mínims. És un moment en què el resultat ajuda molt. És important començar guanyant, i més després de remuntar. L'equip està digerint bé les noves idees de Flick".

L'exfutbolista destaca la situació de Marc Bernal: "Hi havia dues maneres de gestionar el tema de Marc Bernal després de l'errada del Gamper: donar-li tota la confiança o apartar-lo i protegir-lo. Va donar-li la confiança i va ser molt valent. El tipus de joc, amb aquesta verticalitat, ja et porta aquí. No és un futbol de control".

També destaca la seva posició: "Té un nivell superior a Marc Casadó. Una de les bones decisions de Flick és que ha situat a Marc Bernal més posicional i a Casadó fent un paper d'interior de suport. Bernal té molta habilitat per girar-se, té molt bon desplaçament, té presència física i té molta personalitat. Li va molt bé la forma d'atacar de Flick perquè la sortida de pilota la fa entre els dos centrals".

Delmàs puntualitza les dues grans novetats de l'equip: "La sortida de tres entre els centrals i el comportament del mig del camp. No veiem el quadrat, les bandes són lateral-extrem i al mig del camp juga a tres alçades: la del pivot (Marc Bernal), el d'interior de suport (Casadó) i el segon punta (Raphinha). Això és diferent respecte al Barça de Xavi perquè hi ha menys gent a dins i més gent a fora. El millor de tot és que pots atacar de la forma que vulguis perquè fa la sensació que l'equip ho està assimilant bé".

L'analista valora la possible sortida de Gündogan: "Hi ha sobrepoblació en la seva posició. Em sembla un caràcter de jugador que, si ell no es veu important, serà el primer a buscar una sortida. No em sobra mai a cap plantilla, però per efectius entenc la sortida".

Finalment, opina sobre la posició del migcentre ofensiu: "Veient les pistes de l'altre dia, veurem molt a Dani Olmo. Entre Raphinha i Lamine, veig més a Lamine. És una posició que tard o d'hora li acabarà arribant perquè un jugador del seu talent està cridat a jugar més per dins que per fora. Raphinha és una alternativa perquè és molt actiu, però un dels problemes que va tenir l'equip és que li va faltar joc entre línies a l'últim terç de camp. Raphinha finalitza, treballa, salta a la pressió, es desmarca, però no genera".

També sobresalta a Lamine: "No pots treure'l de banda perquè no tens u contra u. És un talent tan extraordinari que jugant per dins et generaria molt més. A Mestalla és un dels jugadors que menys participa i no et pots permetre aquest luxe".

Va ser simptomàtica l'entrada d'Eric Garcia i Pau Víctor. En cinc partits ja ha jugat a totes les posicions d'atac, senyal que Flick el veu a totes les bandes. No hauríem de descartar titularitat de Pau Víctor dissabte. D'Eric Garcia em va semblar que el posés de pivot per davant de Christensen. Li costa girar-se i hi ha coses que li dificulten a aquesta posició. És simptomàtic que el posés per davant de Christensen.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00