'Angle mort': "Si hi ha algun empresari al teatre, que prengui nota"
La comèdia 'Angle mort' supera les 100 funcions en la seva tercera temporada a la Sala Versus Glòries de Barcelona
ENTREVISTA. Angle mort
27:05
Compartir
El código iframe se ha copiado en el portapapeles
<iframe src="https://cadenaser.com/embed/audio/460/1724586146450/" width="100%" height="360" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Barcelona
Un sou. Sobra un sou. La crisi i els números vermells -aparentment- han forçat el propietari d’una petita start-up a fer fora -amb unes condicions que son "un autèntic regal”- un dels seus tres treballadors. Qui serà l’escollit? Així comença ‘Angle mort’, la comèdia escrita a quatre mans per Roc Esquius i Sergi Belbel i dirigida per Lluís Elias que acaba de celebrar 100 funcions i ha estrenat tercera temporada a la Sala Versus Glòries de Barcelona. Així comença una mena de càsting per triar l’acomiadat, que acabarà amb un gir inesperat esquitxat de fruites tropicals, espionatge i, fins i tot, la dansa més bella de totes les danses que es fan i es desfan.
Dos en un
‘Angle mort’ és una mena de 2x1, dues comèdies en una, gràcies a la seva original estructura narrativa. L’escenari està dividit en dos espais: el despatx del cap, l’Andreu (Ramon Godino) a punt de comunicar la mala notícia i la sala on s’esperen -tement el pitjor- els tres empleats: la Diana (Berta Bähr), en Carles (Antonio del Valle) i la Bea (Rafaela Rivas). Durant la primera meitat, el públic només escolta el que passa al despatx (a fora els actors que van entrant i sortint només gesticulen com en una pel•lícula de cinema mut). Al segon acte, l’obra torna al punt de partida i el que ara escoltem és el que ha succeït a la sala d’espera i que completa el sentit de la “bogeria” que ens ha fet riure -i no acabàvem d'entendre- abans.
Temes seriosos
Passades pel filtre de l’humor i les escenes esbojarrades, ‘Angle mort’ planteja qüestions serioses com la inestabilitat laboral a la que tots podem estar abocats si la situació econòmica de la nostra feina trontolla o l’arbitrarietat d’algunes decisions empresarials que deixen desemparats els empleats. D’altra banda, les moltes hores que passem treballant son una mina per explorar com interactuem amb els nostres col•legues. Les relacions amb els companys poden anar d’extrem a extrem: des de les més tòxiques (abusos inclosos) fins al flirteig i l’enamorament.
L'entrevista
Al 'Tot és comèdia' hem conversat amb dos dels actors de l'elenc, Ramon Godino, que interpreta el cap de l'empresa, i Rafaela Rivas, que fa el paper d'una de les treballadores i el coautor de la peça Roc Esquius. Esquius torna a la Sala Versus Glòries on ja s'ha pogut veure algun dels seus textos com 'Els rapinyaires' on tractava, també en clau d'humor, el tema de l'especulació immobiliària. Ara, 'Angle mort', l'obra que ha escrit conjuntament amb Sergi Belbel, es pot tornar a veure fins el 22 de setembre a la Sala Versus Glòries de Barcelona.