Què t'hi jugues!Què t'hi jugues!
Fútbol

"Dani Olmo té una cosa que no va fer ningú: marxar de La Masia pel seu compte"

Al 'Què t'hi jugues!' parlem amb Denis Silva, entrenador que va formar Dani Olmo al Barça durant l'època infantil la temporada 2010-2011

"Dani Olmo té una cosa que no va fer ningú: marxar de La Masia pel seu compte".

"Dani Olmo té una cosa que no va fer ningú: marxar de La Masia pel seu compte".

12:04

Compartir

El código iframe se ha copiado en el portapapeles

<iframe src="https://cadenaser.com/embed/audio/460/1724851144911/" width="100%" height="360" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Barcelona

Dani Olmo va debutar amb el Barça a Vallecas després de dues jornades sense poder fer-ho. Va ser l'encarregat de canviar el rumb del partit anotant el gol de la victòria, més enllà de generar constants accions de perill a l'àrea contrària. Al 'Què t'hi jugues!' parlem amb Denis Silva, entrenador que va formar Dani Olmo al Barça durant l'època infantil la temporada 2010-2011. Va ser a l'infantil B, amb altres jugadors com Javi Puado o Carles Aleñá.

Silva assegura que Olmo era dels jugadors d'aquella època amb més talent: "El Dani era, si no el millor, juntament amb l'Aleñá, era dels millors jugadors de l'equip. Era el que feia els gols, el que tirava l'equip amunt, era el nou fix. I va ser Pichichi, va ser el jugador que va marcar el gol a la final, era un jugador que despuntava".

L'entrenador ressalta el seu atreviment a marxar de La Masia: "Fa una cosa que no fa ningú: marxar pel seu compte. En aquella època, no ho feia ningú, perquè el Barça estava en el moment top. Ell va veure que l'aposta anava per un altre costat i va decidir arriscar. Estic molt content per ells. Dani Olmo té una combinació d'una bona família, aquest punt del Barça i l'experiència de la seva sortida. Té un cúmul de coses que molts jugadors no poden tenir al primer equip del Barça".

També destaca tot allò que aporta anar-se'n a jugar a l'estranger: "Aquesta experiència de viure fora, altres futbols, molts entrenadors, et fa aprendre moltes posicions en atac, en defensa... És un jugador polivalent, que pot jugar a l'esquerra, a la mitja punta, i fins i tot de punta si un dia falta Lewandowski. Ha de jugar si no sempre, gairebé sempre. És un jugador que pot baixar a buscar pilota i té aquesta capacitat de jugar entre línies, i que a més a més arriba dalt i té el gol de nou. És un jugador totalment complet".

Finalment, assegura que va ser una sortida molt arriscada i atípica: "La seva sortida no era comuna. Normalment vas a Anglaterra o a Alemanya. Aquests joves tenen ofertes enormes, de quantitats molt grans i de molts anys de contracte. Recordo una conversa amb el Jordi Mboula, un extrem boníssim que també va passar per les categories inferiors del Barça. Un jugador que era 100% Barça. Vaig dir-li: "Jordi, com has de marxar si ets un extrem pur que no hi ha com tu?". Va respondre'm: "Tu creus que algun dia jugaré amb Messi, Neymar i Suarez?". Això ho sabem des de fora i fan contractes molt grans. Però que Dani Olmo marxés pel seu compte, al Dinamo de Zagreb, a un projecte que només sabia la seva família va ser molt arriscat".

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00