Ocio y cultura

L'Acústica tornarà a convertir Figueres en l'epicentre de la música catalana

Julieta, Figa Flawas, The Tyets, Mushkaa, Guillem Gisbert, La Ludwig, La Fúmiga o els Amics de les Arts són alguns dels noms destacats

Imatge d'un concert a la Rambla de Figueres de l'edició 2023 de l'Acústica.

Imatge d'un concert a la Rambla de Figueres de l'edició 2023 de l'Acústica. / Festival Acústica

Girona

Eloi Duran, guanyador del Sona 9, inaugurarà aquest vespre l'edició 21 del Festival Acústica de Figueres, un esdeveniment pel qual durant quatre dies hi desfilarà la primera fila de l'escena musical catalana. Tots els concerts són gratuïts i s'espera acostar-se o superar els 120.000 espectadors de l'edició anterior.

Aquest dijous hi ha programades les actuacions de Julieta i els valencians La Fúmiga i tota l'activitat es restringirà a l'escenari de plaça Catalunya. A partir de divendres, també s'obriran els escenaris de la plaça de la Palmera i el més gran, el de la Rambla, que tornarà a tenir l'aforament limitat per evitar les grans aglomeracions.

Divendres, actuaran a la plaça de la Palmera, Maria Hein, La Ludwig Band i Mama Dousha. A plaça Catalunya, per aquest ordre, hi haurà Gertrudis i els Amics de les Arts mentre que el gran escenari de la Rambla l'inaugurarà l'eurovisiva Chanel, seguida dels Figa Flawas.

Dissabte els plats forts seran Guillem Gisbert (plaça Catalunya, 22h), Ginestà (plaça de la Palmera, 22:30h), Mushkaa (Rambla, 23:15), Vicco (plaça Catalunya, 00h) i The Tyets (Rambla, 01h) mentre que diumenge, l'orquestra Di-Versiones protagonitzarà la fi de festa a les 20h a la Rambla.

L’aposta per la música emergent és un altre dels segells del festival. A part d'Eloi Duran o Maria Hein, també hi ha programada l'actuació de Zetak, un artista basc que fusiona arrel i beat. A més a més, en aquesta edició hi tornarà a haver la Figueres Urbana, la producció pròpia que, des de fa tres anys, dona veu als nous talents de la música urbana de Figueres i de l’Empordà. Enguany, a més, es pretén visibilitzar la multiculturalitat de la capital de l’Alt Empordà. Sota la batuta del DJ i productor Maken Row, hi haurà concerts d’artistes amb orígens romanesos, russos o de Guinea Bissau.

La programació diürna del festival, l’Acustiqueta, comptarà també amb els grans noms de la música familiar actual com Dàmaris Gelabert, La Clika o Ambauka i Plaça Catalunya serà el lloc on hi haurà els Food Trucks.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00