Sociedad

Troben a un garatge de Londres 10 litografies perdudes de Dalí

Els gravats portaven més de 50 anys amagats i es posaran a la venda el pròxim 30 de setembre

La casa de subhastes de Londres Hanson Auctioneers Richmond les posarà a la venda el pròxim 30 de setembre / Hanson Auctioneers Richmond

Barcelona

Mentre netejava el seu garatge, un home del barri de Mayfair (Londres) ha trobat deu gravats atribuïts a Salvador Dalí. Segons que ha avançat el diari The Times el geni de Figueres hauria fet aquestes obres per il·lustrar el clàssic literari "L'art d'estimar" d'Ovidi durant la dècada dels setanta i no ha estat fins ara, gairebé mig segle després, que s'han recuperat. Les ha reconegut el director associat de la casa de subhastes Hanson Auctioneers Richmond, Chris Kirkham, on està previst que surtin a subhasta el pròxim 30 de setembre.

"És surrealista. Mai saps què descobriràs en una visita rutinària a casa d'un client"

Originalment, el comprador va pagar poc més de 500 lliures per la col·lecció de litografies. Les va comprar sense emmarcar en una galeria del centre de Londres. Segons que ha explicat ara, les volia penjar a les parets de casa seva, però no ho va acabar fent mai i es van quedar agafant pols al garatge. La casa de subhastes explica a la seva pàgina web que el propietari les va trobar de casualitat, mentre feia "una neteja a fons a casa seva perquè volen retirar-se i traslladar-se a l'estranger". Ara, segons que ha calculat la companyia Hanson Auctioneers Richmond el valor de cadascuna de les obres és de 5.000 lliures, per tant, la sèrie completa costaria aproximadament 50.000 lliures.

Imatge de Salvador Dalí.

Imatge de Salvador Dalí. / BAF

A la troballa, també s'han localitzat cinc litografies del pintor, escultor i il·lustrador Théo Tobiasse. Tot plegat, des de la casa de subhastes celebren aquest descobriment.

La Fundació Dalí no ha volgut fer cap valoració de la suposada troballa, fins que no hagin pogut examinar les obres presencialment.

Lola Santiago

Lola Santiago

Llicenciada en periodisme a la Universitat Pompeu Fabra. Actualment, redactora d'informatius i productora...

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00