Què t'hi jugues!
Fútbol

El jutge demana investigar els comptes de la secretària i d'un amic de Negreira

La Guàrdia Civil troba pagaments del Barça a un compte de la secretària de l'exàrbitre, Concepción Díaz. El jutge recorda que els informes arbitrals amb els quals el Barça justifica els pagaments a Negreira no existeixen

El jutge demana investigar els comptes de la secretària i d'un amic de Negreira

Barcelona

La Guàrdia Civil ha pogut identificar que el Barça va pagar 35.555 euros a un compte corrent la titular del qual era Concepción Díaz, la secretària personal de José María Enríquez Negreira. Aquests pagaments corresponen a factures emeses per Soccercam SL, l'empresa del fill de Negreira, sense que Concepción Díaz i Soccercam SL tinguessin cap relació mercantil ni laboral.

És per això que la policia judicial ha demanat al jutge Joaquín Aguirre que autoritzi investigar els comptes corrents de Díaz, a la vegada que també els de José Martínez Alfonso, amic personal i exassistent de Negreira durant la seva època com a àrbitre. En la seva declaració davant l'Agència Tributària, Negreira va explicar que Concepción Díaz i José Martínez Alfonso eren els encarregats d'extreure xecs del banc en nom seu.

Martínez Alfonso va declarar que els diners no eren per a ell i que no recorda les quantitats dels xecs, però que no passaven de 3.000 euros i que els cobrava cada dia o cada tres dies. El jutge Aguirre ha autoritzat aquesta petició i ha demanat al Banc Santander i a Caixabank tota la documentació dels comptes de Díaz i Martínez Alfonso per tal de saber si el Barça també va abonar-hi factures.

"Alterar la competición deportiva nacional"

Aguirre recorda, en la seva interlocutòria del passat 27 d'agost, que la Guàrdia Civil ja va concloure que els informes arbitrals que el Barça defensa com la prova dels pagaments no existeixen i que aquests pagaments havien de tenir una altra finalitat. En la seva opinió, el jutge escriu que "a este magistrado no se le ocurre otra razón convincente que la de alterar la competición deportiva nacional en la que participara el FC Barcelona".

Adrià Soldevila

Redactor de Deportes de SER Catalunya. Cubriendo...