Què t'hi jugues!
Fútbol

"Si en algun moment la selecció argentina és aquí, la intenció és que Messi pugui venir"

Al 'Què t'hi jugues!' expliquem l'acord de col·laboració entre l'AFA i el Santa Perpètua de Mogoda

"Si en algun moment la selecció argentina és aquí, la intenció és que Messi pugui venir"

Barcelona

La Unificació Club de Futbol Santa Perpètua ha arribat a un acord de col·laboració amb l’Associació del Futbol Argentí (AFA) pel qual les dues entitats mantindran una aliança estratègica de caire esportiu. Avui han presentat el conveni, que tindrà una durada inicial de quatre anys. La pretenció d'ambdues parts és fer un salt de qualitat professional a nivell esportiu de l'entitat, sense oblidar els valors que el futbol en la seva fase de formació ha d’inculcar.

Gràcies a aquest acord, l’AFA dotarà a la UCF Santa Perpètua de tots els elements tècnics i humans que consideri necessaris per aconseguir els objectius com també de la màxima capacitació als entrenadors i entrenadores i professionals interdisciplinaris. Elements tècnics per als entrenaments i material esportiu i tecnològic per al treball individualitzat... serà part de l’aportació que farà l’AFA en el marc d’aquest acord. I el més important: la metodologia. Aquesta ha fet que la selecció argentina de futbol, campiona en el darrer Mundial, ocupi actualment el número 1 en el rànquing FIFA. Al 'Què t'hi jugues!' parlem amb Juan Carlos Mingueza, vicepresident del club de futbol de Santa Perpetua de Mogoda i amb Gustavo Grossi, director esportiu internacional de l'AFA.

Mingueza explica el motiu de l'acord: "La AFA està montant acadèmies de futbol per tot el món amb la metodologia dels campions del món. Van contactar amb diferents clubs, entre els quals el nostre, i vam arribar a un acord dins del qual l'AFA portarà tota la part de metodologia esportiva per incrementar l'àmbit esportiu del club".

Grossi assegura que Leo Messi està al corrent de les decisions, encara que no opini: "La participació de Leo a la nostra selecció és determinant, però ell des de les decisions dels llocs on ocupem, no opinarà. Està informat, sap que serà a la ciutat on ell i Maradona han tingut un pas important, i la nostra elecció va ser basada en una ciutat que tingués un perfil amb la necessitat de fer un salt de qualitat en el rendiment".

També destaca l'objectiu principal de l'aliança: "El nostre objectiu és la formació de joves per sobre de que l'equip arribi a ascendir de categories. Això s'anirà donant a partir del treball que fem en el dia a dia. A llarg termini, segurament la combinació es donarà".

El director esportiu internacional de l'AFA afirma que la intenció és que Messi pugui visitar el camp del Santa Perpètua de Mogoda: "Si en algun moment la selecció és aquí, la intenció és que Messi pugui venir. Ell està molt content que el seu país tingui un espai en el lloc en el món que va triar. No ens comprometrem a alguna cosa que són decisions personals, però ell està content i feliç que el nostre projecte passi per la ciutat on va créixer. Les situacions més pròximes a Leo passaran per aquí".

Finalment, valora que l'acord és una oportunitat pels joves futbolistes: "És un exemple perquè els clubs petits necessiten el suport d'aquells que tenim la possibilitat d'ajudar. És la manera de democratitzar la possibilitat que tenen els nois de ser futbolistes, perquè sinó hi ha alguns que tenen massa i altres que tenen massa poc".