Què t'hi jugues!Què t'hi jugues!
Fútbol

Ramon Besa: “Laporta va ser el primer president antisistema i ara domina el sistema”

Al ‘Què t’hi jugues!’ analitzem l’actualitat del Barça amb el periodista d’El País, Ramon Besa

Ramón Besa: “Laporta va ser el primer president antisistema i ara domina el sistema”

Ramón Besa: “Laporta va ser el primer president antisistema i ara domina el sistema”

15:45

Compartir

El código iframe se ha copiado en el portapapeles

<iframe src="https://cadenaser.com/embed/audio/460/1725452970894/" width="100%" height="360" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Barcelona

Joan Laporta va fer ahir valoració del mercat del Barça, en una roda de premsa que es va allargar durant una hora i mitja en què el president va analitzar la situació econòmica i esportiva del club. Al ‘Què t’hi jugues!’ hem fet un cafè amb el periodista d’El País Ramon Besa per fer balanç de l’actualitat del Barça.

Ramon Besa creu que ha quedat demostrat que Laporta té bon criteri esportiu, però que en l'àmbit econòmic és molt més discutible. En aquest sentit, sobre les promeses que va fer el president a l’estiu i que finalment només es fitxés Dani Olmo, creu Besa que s’ha venut optimisme, perquè Laporta sempre ha estat optimista, però també fum.

En els últims mesos, visualitzant la tornada al Camp Nou, s’han activat molts grups, ja no d’oposició sinó barcelonistes, i creu Besa que és un avís a Laporta dient: “Escolta, senyor, soc aquí, em trobaran”. Tot i això, el periodista d’El País recorda que s’ha de tenir que Laporta coneix com funciona el club, perquè ha estat dues vegades president: “Diria que Laporta va ser el primer president antisistema, l'any 2003, i ara domina el sistema. És precisament per això que sap quants vots té, quants socis ha de trucar i quines influències tenen els mitjans, i aquest control li dona un punt d’avantatge sobre qui intenta començar una cursa electoral.”

Besa, a més, entén que la situació de l’equip respecte a l’any passat és de més tranquil·litat, sobretot gràcies a l’entrenador: “A vegades ens fem palles mentals amb les paraules i ens omplim la boca i no sabem què volem dir. Què fa un entrenador? Entrenar, i entrenar vol dir ser-hi cada dia, la cultura de l'esforç, la cultura d'insistir en la nutrició i la preparació.”

Precisament, gràcies o a conseqüència de Flick, Laporta ahir va parlar d’objectius, però no de títols. “És la primera vegada que, amb un missatge optimista, Laporta no parla de títols, i això vol dir que vol protegir l’entrenador, que se’l sent seu i que intentarà no fer falses expectatives que no es puguin complir”, afirma Ramón Besa.

La sortida de Gündoğan i la Masia

En casos com el de Gündoğan, Laporta ho ven com que és una decisió esportiva que beneficia econòmicament, però per molta gent és una decisió econòmica que beneficia esportivament, i per Besa és aquesta la clau de com és mira el club: “És una conseqüència esportiva que deriva en econòmica o una conseqüència econòmica que deriva en esportiva?"

D’altra banda, la Masia sempre ha comptat i tingut protagonisme, però aquesta vegada ha estat per les necessitats econòmiques, no només esportives. Per això mateix, Besa es pregunta per què es fitxen jugadors per 30, 40 o 50 milions quan la funció que fan la podria fer un jugador del filial. “Crec que, dels 29 fitxatges que hi ha hagut des del 2021, molts han estat prescindibles”, assegura el periodista.

Les paraules de Vinícius

Finalment, respecte a les paraules de Vinícius sobre el Mundial 2030 i el racisme, diu el periodista que convertir el brasiler en la figura de l’antiracisme té un pèl de perillós per la seva personalitat, no perquè sigui negre. Per Besa, de fet, no és una qüestió només de ser negre, sinó de ser negre i de en quin club jugues: “de vegades hi ha negres que juguen en determinats clubs que podrien liderar o abanderar la lluita contra el racisme d'una manera amb menys protagonisme i amb més eficàcia”.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00