El Balcó
Sociedad

De maître llegendari a conductor d'autobús

En Jordi Trinidad deixa la mítica terrassa Martínez després de 12 anys per poder passar més temps amb els seus fills i amb ell mateix

De maître llegendari a conductor d'autobús

Barcelona

Fa uns dies el diari ARA explicava la història de dos maîtres llegendaris que plegaven tot i estar enamorats de la seva feina. La Trinitat Gilbert escrivia sobre aquests dos treballadors. Un en Paco Cornejo, que deixa la seva feina després de 38 anys el restaurant de La Gavina de s'Agaró per jubilar-se. I l'altre, en Jordi Trinidad, que deixa de ser cap de sala de la mítica terrassa Martínez de Barcelona per poder passar més hores amb els seus fills petits.

I per aconseguir-ho ha de canviar d'ofici i s'està preparant per conduir un autobús. Avui explica a El Balcó com està sent aquest canvi.

Deixar una feina de mitja vida

En Jordi té només 31 anys, però en porta 12 treballant a la terrassa Martínez, a Montjuïc, mitja vida. Deixar-ho ha estat "molt difícil" tant per ell com pels companys, fins al punt que ha estat dies sense dormir, menjar o tenir ganes de fer res.

Però era una decisió que havia de prendre, especialment per poder estar amb els seus fills, però també amb ell mateix. El seu fill té deu anys i la seva filla quatre i, amb l'ofici de maître, la meitat dels dies només els podia veure al matí abans de portar-los a escola, perquè la resta del dia el dedicava al restaurant. L'altra meitat, podia sopar amb ells, però els millors moments, ha recordat, era quan no treballava i podien fer alguna cosa.

Era aleshores quan es notava tot el cansament acumulat i es va adonar que també necessitava temps per a ell: "No tenia temps de veure els pares o germans, la meva vida eren els nens i la feina".

El somni de conduir un autobús

Tothom ho ha entès, tot i que també els hi ha sabut molt de greu perdre'l. Però en Jordi ara complirà un somni: conduir un autobús. Quan era petit sempre s'asseia davant de tot, al costat del conductor i l'observava somiant en canviar les marxes de l'autobús. No s'hi havia atrevit fins ara perquè havia trobat una altra professió igual d'apassionant que l'ha acompanyat tota la vida.

Ara ja ha començat les pràctiques amb un autocar, ho troba "complicat" però sap que ho acabarà aconseguint perquè li agrada dominar tot el que fa al 100%. Li agradaria entrar a TMB i conduir el bus D50, que el deixa davant de casa. Però té clara una cosa, si no li agrada l'autobús, sempre pot "tornar a casa".

Laura Polo Dalfó

Redactora, productora, reportera i el que faci...