Aquí CatalunyaAquí Catalunya
Política

Turull: "Marlaska no està assabentat de l'acord signat amb el PSOE, integral és integral"

El secretari general de Junts ha assegurat sobre el concert econòmic que el combat no el tindran amb ERC, sinó amb els socialistes

Turull: "Marlaska no està assabentat de l'acord amb el PSOE, integral és integral"

Turull: "Marlaska no està assabentat de l'acord amb el PSOE, integral és integral"

39:11

Compartir

El código iframe se ha copiado en el portapapeles

<iframe src="https://cadenaser.com/embed/audio/460/1726214192019/" width="100%" height="360" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Barcelona

El secretari general de Junts, Jordi Turull, ha passat pels micròfons de l'Aquí Catalunya, amb Pablo Tallón, on ha dit que "incomplir té conseqüències" i ha demanat al PSOE que li expliqui a Marlaska l'acord que tenen sobre la gestió integral d'immigració. A més, diu que el PSOE,"molt optimista" no pot estar respecte als pressupostos, i ha parlat de l'estabilitat de la legislatura, de multireincidència i de la tornada de Puigdemont.

Gestió integral de la immigració: "Amb el PSOE no negociem a partir dels mitjans. Marlaska no està assabentat de l'acord amb el PSOE. Integral és integral. El que hauria de fer el senyor Marlaska és informar-se. Incomplir té conseqüències. No és una amenaça. Poden posar aigua al vi, però es trobaran el que conreen. Tenim un acord signat (amb el PSOE) que parla de gestió integral, a través del 150.2."

"Si ens avisa que no pensa complir, nosaltres actuarem com el PSOE sap que actuarem. Investidura a canvi d'amnistia. I estabilitat legislativa a partir dels avenços en els acords. No depèn de Junts, depèn del PSOE"

Estabilitat de la legislatura: "El PSOE té un llistat dels acords que han arribat amb Junts. Abans de proposar una nova negociació pels pressupostos, cal fer balanç. Molt optimistes no poden estar".

"Endevinar què votarà Junts és fàcil: tot el que sigui consolidar el 'café para todos', no tindrà el nostre vot".

Concert econòmic

"Si vas una roda de premsa dient que 'hem arribat a un acord per un concert econòmic per Catalunya', dius, caram, que bo però... després al text no apareix la paraula 'concert econòmic'. El millor que podem fer és quan hi hagi una proposta ferma és analitzar-la. La part seriosa serà quan arribi la proposta en ferm. Amb l'objectiu no diferim tant amb ERC, és més el que ens uneix que el que separa, el combat no el tindrem amb ERC, el tindrem amb els socialistes, el dubte és el govern de la Generalitat a quin cantó estarà".

Multireincidència

"Els judicis ràpids no funcionen. Si ets multireincident si estàs condemnat. Comets un delicte avui, però demà no estàs condemnat. És el primer que hem d'abordar, els judicis ràpids".

Sobre el tweet d'Albiol: "És un missatge que un responsable públic no pot fer... No cal posar calificatius"

Puigdemont cap de l'oposició?

"Desitjaven veure'l a la presó i no serà així. El que faci ho anunciarà ell. Des de Junts el volem de màxim implicat. La fórmula serà la que ell consideri. Ell és conscient del que va prometre, però és un tema prou important perquè ho acabi concretant ell. Que ho anunciï ell"

L'amnistia: "La llei és tan clara, que podries intuir una mena de retard. Però el boicot amb la proporció que s'ha fet, era imaginable, però s'ha de confrontar".

Desplegament dels Mossos al Parlament: "Et pots plantejar aleshores la manera d'entrar. El Parlament té una inviolabilitat. No s'havia vist mai tirant gas pebre a la gent que acompanyava, que venia a manifestar-se... Puigdemont és un president de la Generalitat, que hi ha una llei d'amnistia que l'ha de beneficiar, que està perseguit com si fos el terrorista més gran que hi ha".

Diada de Catalunya 2024

"Forcadell dient que hem de fer un pas al costat? No es pot posar a tothom al mateix sac. Depèn de l'actitud, la trajectòria, la coherència que ha fet des del 2017".

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00