Què t'hi jugues!
Fútbol

Álvaro Benito: "Esperava un Barça competitiu, però és que està sent brillant. La clau d'aquest equip és el treball sense pilota"

Al 'Què t'hi jugues!' parlem amb l'exjugador del Reial Madrid i col·laborador de la SER per analitzar l'inici lliguer el conjunt blanc i el seu màxim rival

Álvaro Benito: "Esperava un Barça competitiu, però és que està sent brillant. La clau d'aquest equip és el treball sense pilota"

Barcelona

Després del gran inici del Barça de Hansi Flick aquesta temporada, amb ple de victòries en les cinc jornades que portem de Lliga, i les gran actuacions dels seus protagonistes, com Lamine, Olmo i Raphinha, no és difícil il·lusionar-se, tot i que calgui mantenir la prudència. Per analitzar-ho, al 'Què t'hi jugues!', hem parlat amb el nostre col·laborador, l'exjugador del Reial Madrid, Álvaro Benito.

Ell mateix confessa que "ningú esperava un nivell tan alt. Arriba un entrenador nou, i tots estan a l'aguait, i és quan pots estrènyer i dir tothom a treballar. Per això, esperava un Barça competitiu, però és que està sent brillant. La clau d'aquest equip és el treball sense pilota. És molt llarg, però crec que a la Lliga es deixarà molt pocs punts", diu Benito. També destaca l'eficàcia en les accions dels blaugranes. "Atropellen els rivals, amb 16 ocasions de gol per partit. Assumeixen molts riscos amb la defensa tan avançada. A la Champions ja serà una altra cosa. La clau serà que el Barça, contra rivals del seu mateix nivell, sigui capaç de no ser vulnerable a l'esquena de la defensa."

El que té molt clar és que l'aigua nova ha donat els seus fruits. "Veig diferències en relació a l'any passat. Cal destacar el ritme sense pilota. El Barça enguany sense pilota mossega els peus. És una qüestió més de mentalitat. El treball sense pilota no té molt de misteri: ordre, saber quan, com i perquè, i tenir la mentalitat per a ser capaç de repetir els esforços. El Barça quan supera la línia de pressió, en lloc d'anar cap endavant, repleguen. I això, no ho feien l'any passat, era molt fàcil transitar-li", argumenta el col·laborador de la SER als micòfons del 'Què t'hi jugues!'.

Un dels noms propis del Barça de Hansi Flick es, evidentment, Lamine Yamal. Benito comenta que "ara el veig molt més involucrat amb el treball sense pilota. No recordo un jugador amb 16, 17 anys, jugar a aquest nivell. No sabem on té el sostre, on arribarà, i depèn de molts factors, de la seva ambició i del seu entorn. Però un noi tan jove, és decisiu de manera constant en el màxim nivell. Fa facilíssim el més difícil."

Tot i això, Benito afegeix que "no cambiaria a Vinicius per Lamine. Vinicius ha demostrat ser decisiu en rondes finals de la Champions. Cada jugador, en el seu context, pot trobar el seu lloc, i, en el futbol, no sempre surt bé un canvi de cromos. No són jugadors comparables. Lamine és mes complet com a futbolista, però l'explosivitat de Vinicius només la té ell en el panorama futbolístic."

Pel que fa a l'inici de temporada del Reial Madrid, l'exfutbolista assegura que "la clau està en construir els atacs millor. Comprovar les funcions que feia Toni Kroos, per talent individual, i posar tots una mica de la nostra part perquè la construcció dels atacs sigui mes fluida i més ràpida. El Madrid ha de tenir l'objectiu de veure com li fan arribar la pilota en bones condicions a jugadors com Mbappé o Vinicius al més aviat possible. Mbappé ja està començant a carburar, ja ho vam veure a Donosti. L'equip està a un nivell, i Mbappé a un altre. El dubte és com pot conjugar amb Vinicius. Com es reparteixen els espais, dos jugadors que tendeixen a ocupar els mateixos, amb característiques futbolístiques similars."

Finalment, també adverteix que, tot i que "es nota que Ancelotti encara no aquesta content, això és molt llarg, i del Reial Madrid sempre cal esperar el millor, perquè sempre acaba trobant la manera de ser competitiu, i malgrat la marxa, de Kroos, té molt bona plantilla."