Llapis de memòriaLlapis de memòria
Sociedad

Toni Rovira: "He après molt de les prostitutes"

El polifacètic pintor, presentador de televisió i showman ens detalla tota la seva trajectòria

Toni Rovira: "He après molt de les prostitutes"

Toni Rovira: "He après molt de les prostitutes"

54:49

Compartir

El código iframe se ha copiado en el portapapeles

<iframe src="https://cadenaser.com/embed/audio/460/1726498300756/" width="100%" height="360" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Barcelona

Avui ens visita al programa el pintor, presentador de televisió i 'showman' Toni Rovira. "Vaig ser pioner en sortir-me de lo establert a la televisió, de ser lliure, la televisió i la ràdio és natural i tot pot passar", confessa Rovira al ritme de 'Escándalo' de Raphael.

"Toni Rovira y tu" un late show únic

El projecte del de Tiana fa 25 anys que està en actiu, sense suports i ajudes, ell mateix busca de suports. "Mai m'han ajudat i no s'han adonat que estic fent promoció de Barcelona cap al món, estic ensenyant culturalment el que és Barcelona, ho hauria de fer la televisió pública en comptes de criticar-me", sentència Rovira.

"Si em proposen fer un programa en català ho faré, soc català. Perquè es poden fer un programa des de Madrid en castellà i des d'aquí a Barcelona a cadenes que no siguin TV3 no hi ha manera", critica el presentador.

El programa humil, però amb ànima és únic, ple d'energia, Rovira reconeix que els seus programes no estan guionitzats, amb naturalitat condueix el programa i no utilitza mai auricular. Pel seu programa han passat Sebastià Yatra, Cali i El Dandee entre altres figures d'Amèrica, truquen elles per anar-hi. El presentador ho atribueix a la màgia del programa.

El poeta peregrí

L'any 1997 va néixer a Ràdio Espanya "El poeta peregrí", va ficar aquest nom perquè segons ell era un home que caminava i regalava paraules d'esperança a la ràdio de matinada, Rovira reconeix que no és un locutor, és una persona que ajuda als altres.

"Jo he après molt de les prostitutes grans, anava a dibuixar al carrer Sant Pau, al cafè Absenta, l'ambient d'allà era del barri del Raval, i moltes eren prostitutes grans, vaig aprendre molt mentre les escoltava", detalla Rovira.

Sobre la seva infantesa a Tiana: "Gràcies a ajudar al negoci familiar vaig poder pintar, quan sortia de l'escola en comptes d'anar-me a passejar i jugar a futbol em deia vine a omplir ampolles, sempre he viscut una vida sacrificada treballant però ho agraeixo. Volia ser cantant, però tenia por escènica, semblava que no podia superar allò, com el meu pare pintava, aquí em van ajudar més"

El programa

El ‘Llapis de Memòria’ és un programa conduït per Òscar Moré de dilluns a dijous, de 15h a 16h, a SER Catalunya, amb un propòsit tan simple com efectiu i emotiu: recórrer la trajectòria vital dels nostres convidats a través de les cançons que han marcat la seva vida. És a dir, utilitzar el gran poder de la música com un àlbum de fotografies que evoca records, olors, moments, etc.

No cal dir que pel ‘Llapis de Memòria’, hi passen convidats de totes les professions, gènere, edats, classes socials, ètnies... Bàsicament, per què estem convençuts que tots i cadascun de nosaltres, tenim el nostre Llapis de Memòria. Com deia l'escriptor francès Victor Hugo: "la música expressa allò que no pot ser dit, i allò que és impossible mantenir en silenci".

Andrea Ruiz García

Andrea Ruiz García

Graduada en Medios Audiovisuales por la Universidad Pompeu Fabra y Máster en Social Media. Realizó prácticas...

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00