Una trentena d'ocupes impossibiliten una inversió milionària per reobrir un càmping de Figueres, a l'Alt Empordà
Els promotors denuncien que a la propietat hi ha plantacions de marihuana i famílies vivint en condicions d’insalubritat
Figueres
Segons ha pogut saber el programa Aquí Girona de SER Catalunya una trentena d'ocupes impossibiliten una inversió milionària per reobrir un càmping de Figueres, a l'Alt Empordà. Els promotors han denunciat que dins la propietat hi ha plantacions de marihuana i famílies vivint en condicions d'insalubritat. L'alcalde de Figueres, Jordi Masquef, ha admès que si realment dins l'equipament es donen les circumstàncies que expliquen els propietaris intentaran "donar un cop de mà" en el procés. Masquef, a més, ha explicat que des del consistori estan molt interessats "com a Ajuntament i com a ciutat per recuperar aquest càmping".
L'empresa Càmping Camella del Sol va comprar fa quatre anys l'antic càmping Pous, tancat des de fa 20 anys. Quan els nous propietaris van voler accedir a la finca per poder iniciar les obres d'adequació de l'espai i recuperar així la llicència de càmping es van trobar un recinte, asseguren, "completament destrossat, amb plantacions de marihuana i famílies d'ocupes vivint en l'interior". L'any passat la Guàrdia Civil va trobar unes 5.000 plantes de marihuana a l'interior d'aquest equipament.
Segons l'advocat de l'empresa promotora, David Garcia, un cop es va detectar que hi havia gent vivint a l'interior es van iniciar els tràmits judicials per desnonar els ocupats i poder començar les obres. El jutge va autoritzar el desnonament, però poques hores abans de fer-se efectiu es va aturar per què el magistrat va constatar que hi havia empadronada més gent de la que li constava inicialment.
Actualment, segons els propietaris del càmping hi ha 8 persones empadronades al recinte i una vintena que hi viuen sense tenir el padró. Tot plegat, a l'empresa promotora els sembla un "desgavell", sobretot perquè diuen que aquestes persones viuen en condicions d'insalubritat i demanen a l'Ajuntament que ho revisi. Així i tot, segons informació publicada per la Generalitat la inscripció patronal és completament independent de les circumstàncies físiques, higienicosanitàries o d'una altra mena que afectin el domicili.
L'empresa propietària del càmping ha explicat que aquesta situació està frenant a hores d'ara una inversió d'entre 6 i 10 milions d'euros que equiparia Figueres de 300 places de càmping per 900 persones i que, asseguren, posaria al dia una finca de més de 60.000 metres quadrats. El procés per poder iniciar les obres, segons l'advocat, podria trigar uns 10 mesos, ja que depèn de la nova obra de desnonament, però demanen que l'administració intervingui tenint en compte la insalubritat de l'edifici per poder actuar més de pressa.