Sociedad

La diversificació d'activitats i la inclusió, claus de Santa Tecla

La regidora de cultura, Sandra Ramos, ha passat pels micròfons de l'Aquí Camp de Tarragona

Sandra Ramos, regidora de cultura / Cedida

Tarragona

El seguici de les festes de Santa Tecla de Tarragona d'enguany incorpora un tram sense pirotècnia ni música estrident, l'anomenat "carrer del silenci", ubicat al carrer de Santa Anna. "S'ha triat aquest espai perquè l'entrada fins al carrer és de fàcil accés si s'entra des del Passeig de Sant Antoni. Una proposta que hem organitzat amb l'ajuda de les entitats Aspercamp i Todos en Azul, que tracten amb persones de l'espectre autista", explicava la regidora de cultura de l'Ajuntament de Tarragona, Sandra Ramos, a l'Aquí Camp de Tarragona.

L'espai no és exclusiu per a cap col·lectiu. "No volem estigmatitzar a ningú ni separar a cap persona en cap lloc, des del consistori hem volgut posar l'accent en la integració i l'accessibilitat i fer més fàcil per a tothom poder gaudir de les festes".

Aquest espai sense música estrident ni pirotècnica ja es va poder provar el dijous i dilluns vinent es podrà repetir l'ocasió amb el seguici gran i durant la processó del braç de Santa Tecla. Un espai que de moment no preveuen ampliar des del Consistori per la dificultat que presenta el recorregut del seguici tradicional de les festes, "ja que els carrers són bastant estrets i a les places s'hi acumulen moltes persones", assegurava Ramos.

Mushkaa i Figaflawas, caps de cartell

També aquest cap de setmana la ciutat oferirà tota mena d'activitats culturals. La nit del 21 al 22, s'oferirà música en directe al Parc del Francolí amb el grup vallenc Figaflawas i la cantant catalana Mushkaa. A la Tarraco Arena Plaça l'Andrés Calamaro farà una parada per la seva gira Agenda 1999 i a la Capsa de Música, a dos quarts d'onze de la nit, AfroFusion oferirà un concert de música africana juntament amb altres artistes.

Un seguit d'activitats que majoritàriament es duran a terme paral·lelament. "Si algú vol apropar-se a la Baixada de l'àliga", que engegarà el seu recorregut dissabte a mitjanit a les escales de la catedral, "ho tindrà difícil per arribar a temps al concert de Figaflawas". "Cada any la baixada compta amb més públic, a més, enguany cau en dissabte, i el que no podem fer és ampliar l'amplada del recorregut perquè hi càpiga més gent. Així que vam decidir posar-ho junt perquè la gent es pugui repartir segons el que els vingui més de gust", explicava la regidora.

L'any passat es va decidir des de l'equip de govern d'utilitzar el Parc del Francolí com a espai de concerts a l'aire lliure i "n'estem molt contents de com està funcionant de bé, és un espai fantàstic". També s'ha usat en diverses ocasions l'Anella Mediterrània per a fer música en directe.

Diversificació d'oferta

Una proposta que se suma a la diversificació d'espais i activitats per a evitar les massificacions durant les festes. "Es poden trobar tota mena d'actes, alguns amb més persones i d'altres més íntims. El que interessa és la diversificació, perquè tothom pugui gaudir de les festes. N'hi haurà alguns que no canviaran, com ara el seguici gran o l'entrada del braç de Santa Tecla, però, per exemple, aquest any els balls parlats ja han actuat als barris de Torreforta, Bonavista i Sant Pere i Sant Pau abans dels dies més intensos de les festes, fet que fa uns anys no passava", explicava la regidora de cultura de l'Ajuntament de Tarragona, Sandra Ramos.

“La idea principal sempre és gaudir. En el meu cas visc les festes amb molta intensitat, i no pel càrrec. Això sí, per molts concerts que es programin de diferents estils i colors, el cor de Santa Tecla sempre residirà a les seqüències rituals. Sense el seguici, les entitats, els gegants, el bestiari, els balls, les colles castelleres, els músics i la il·lusió, aquestes festes no serien el que són: les millors festes majors de Catalunya", assegurava Ramos.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00