Què t'hi jugues!Què t'hi jugues!
Fútbol

Hakan Alfredson: "Ter Stegen pot estar entre sis i nou mesos de baixa, però es pot recuperar al 100%"

Els dos doctors que, en un passat, han operat al porter del FC Barcelona , analitzen la lesió del porter alemany al 'Què t'hi Jugues!

Hakan Alfredson: "Ter Stegen pot estar entre sis i nou mesos de baixa, però es pot recuperar al 100%"

Hakan Alfredson: "Ter Stegen pot estar entre sis i nou mesos de baixa, però es pot recuperar al 100%"

07:43

Compartir

El código iframe se ha copiado en el portapapeles

<iframe src="https://cadenaser.com/embed/audio/460/1727093924667/" width="100%" height="360" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Barcelona

Aquest matí el FC Barcelona ha fet oficial la lesió que pateix Marc-André Ter Stegen. El porter alemany del conjunt blaugrana té una ruptura completa del tendó rotulià del genoll dret, i de fet aquesta mateixa tarda passarà pel quiròfan. Ter Stegen es va operar dues vegades del tendó rotulià del genoll dret, una a l'agost del 2020 i l'altra al maig del 2021. L'última vegada que es va operar, Ter Stegen va anar a Suècia i la intervenció la va portar el doctor Hakan Alfredson, que és una eminència en aquest tipus de lesions, i amb qui hem pogut parlar aquest matí al 'Què t'hi Jugues!'.

El doctor ha explicat en què consisteix una operació d'un trencament total del tendó rotulià del genoll, i quant temps pot estar de baixa. "Si el trencament és total, el que s'ha de fer és unir el tendó una altra vegada, i això vol dir que la recuperació serà llarga, segurament entre sis i nou mesos, depenent de la gravetat del trencament del tendó", ha explicat Hakan Alfredson als micròfons de SER Catalunya, qui ha detallat: "és certament impossible dir el temps exacte de baixa. Si l'operació i la recuperació funcionen perfectament, potser hi està sis mesos, si no va tan bé, la recuperació serà més llarga. No es pot dir mai, perquè també pot haver-hi complicacions durant la recuperació i llavors el temps s'allarga, és molt difícil de dir".

Amb el doctor Hakan Alfredson també hem analitzat si Ter Stegen, amb 32 anys i amb una lesió tan greu, es pot recuperar al 100%, i el doctor ho té clar: "oi tant, i tant que es pot recuperar al 100%. Al final sempre dependrà de com de greu sigui el trencament del tendó, de la possibilitat de reunir-lo durant la intervenció i de si la recuperació ha anat perfecta. Però, sí, es pot recuperar".

Per tant, amb 32 anys i sent un esportista d'elit, Ter Stegen tindrà molta més facilitat, i no hauria de tenir problemes per recuperar-se al 100%. Ahir tothom es va quedar en xoc al veure la imatge del genoll de Ter Stegen al camp del Villarreal, però el doctor Hakan Alfredson ha tranquil·litzat als culers al 'Què t'hi Jugues!' explicant que la lesió és important, però no és de les més greus de genoll. "No crec que sigui la lesió més greu de genoll", ha deixat clar als micròfons de SER Catalunya, qui ha sentenciat: "la veritat és que no és gaire freqüent, diria que és inusual, però hi ha altres lesions de genoll que són pitjors. Les lesions de cartílag, per exemple, les lesions de lligaments, els trencaments de menisc... aquestes són realment dolentes".

Segueix el canal de La SER a WhatsApp, on trobaràs tota la informació, esports i entreteniment: l'actualitat del dia i les notícies d'última hora, els millors vídeos i moments de la ràdio, entrevistes, reportatges i molt més.

Recorda que també pots tenir tota la informació de SER Catalunya al nostre canal de WhatsApp.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00