Aquí CatalunyaAquí Catalunya
Sociedad

La UNRWA ajudarà al Líban i demana no oblidar la "salvatjada" a la Franja de Gaza: "Un milió de persones no han rebut aliments el mes de setembre"

La directora executiva de l'agència de les Nacions Unides assegura que estan reforçant la seva assistència al Líban habilitant refugis per als desplaçats interns

"Un milió de persones no han rebut aliments el mes de setembre"

"Un milió de persones no han rebut aliments el mes de setembre"

11:46

Compartir

El código iframe se ha copiado en el portapapeles

<iframe src="https://cadenaser.com/embed/audio/460/1727163417308/" width="100%" height="360" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Barcelona

Quan està a punt de complir-se un any del 7 d'octubre, la guerra al Pròxim Orient, s'ha desplaçat a la frontera entre Israel i al Líban, però a Gaza, la situació continua sent "indescriptible", amb malalties pulmonars i moltes infeccions que s'acarnissen amb les dones, segons ha denunciat la presidenta executiva a Espanya de l'Agència de les Nacions Unides per als refugiats palestins, Raquel Martí, a l'Aquí Catalunya.

Des de fa setmanes estan equipant refugis al Líban, però a Gaza la situació dels desplaçats és encara més delicada. "Tota la franja està destruïda, l'aigua, l'electricitat...", ha explicat Raquel Martí, que ha denunciat que l'arribada de camions carregats d'ajuda humanitària és insuficient i que en el que portem de mes de setembre "un milió de persones no han rebut aliments". La mitjana de camions a l'agost ha estat de 69 i calen centenars les 24 hores del dia.

Al Líban estan equipant fins a dotze refugis amb dutxes, mantes i matalassos. Segons Raquel Martí, la situació allà és "molt preocupant perquè jan hem vist què ha passat a Gaza i l'estratègia d'Israel és la mateixa": desallotjar els civils, molts dels quals no tenen recursos per anar-se'n enlloc. Raquel Martí denuncia "bombardejos indiscriminats" per molt que Israel argumenti que es tracta d'atacs quirúrgics contra objectius de Hezbolà.

El Departament d'Unió Europea i Acció Exterior recomana als catalans al Líban que marxin

La conselleria d'Unió Europea i Acció Exterior del Govern ha recomanat als catalans presents al Líban que segueixin les recomanacions d'abandonar el país que han donat els serveis consulars. En aquest sentit, l'ambaixada d'Espanya al Líban ha desaconsellat el viatge al país "sota qualsevol circumstància" i ha recomanat als espanyols que estan allà, especialment si la seva estada és temporal, "que l'abandonin utilitzant els mitjans comercials existents".

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00