El BalcóEl Balcó
Sociedad

Antoni Bassas des de l'estrena del Liceu; records i retrobaments inesperats

El periodista ha conversat amb el director artístic del teatre, Víctor Garcia de Gomar, i també amb l'expresident de la Generalitat, Jordi Pujol

Antoni Bassas des de l'estrena del Liceu; records i retrobaments inesperats

Antoni Bassas des de l'estrena del Liceu; records i retrobaments inesperats

18:16

Compartir

El código iframe se ha copiado en el portapapeles

<iframe src="https://cadenaser.com/embed/audio/460/1727287541214/" width="100%" height="360" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Barcelona

Aquests dies un home amant de la música i un DJ formidable, segur que ha tafanejat a internet el nom d'un compositor soviètic i segur que s'ha estudiat l'argument d'una òpera. El nom del compositor és Xostakóvitx, i l'òpera Lady Macbeth de Mtsensk, que sonarà a l'estrena de temporada del Gran Teatre del Liceu. Ell és l'Antoni Bassas, que no es perd aquesta cita cap any.

Trobades i records

Només entrar, entre melòmans aficionats, en Bassas s'ha trobat amb l'expresident de la Generalitat, Jordi Pujol, que amb 94 anys i acompanyat del seu fill, ha assenyalat amb el bastó a l'Antoni Bassas, l'ha saludat i li ha explicat tota la història de Xostakóvitx i Stalin: "Vostè sap que aquesta obra...", ha explicat Bassas que li ha dit.

El periodista ha recordat també la primera vegada que va entrar al Liceu. Era el 1973, tenia 12 anys, i va asseure's a la llotja, al primer o segon pis. Recorda que es va avorrir, va passar molta calor i es va perdre la primera part del Barça, que va guanyar 0-2. No recorda quina òpera va ser, però encara guarda el programa d'aquella primera vegada que mai oblidarà.

Un fill que neix

Antoni Bassas ha entrevistat el director artístic del Liceu, en Víctor Garcia de Gomar, qui ha explicat que la nit d'avui és emocionant, però alhora passen nervis perquè "és com un fill que va al primer dia d'escola". Portar a l'estrena Lady Macbeth, ha apuntat Garcia de Gomar, és tota "una declaració d'intencions". Aquesta òpera russa només s'ha fet una vegada en els 175 anys d'història del Liceu i ara arriba amb una nova producció amb Àlex Olle i Josep Pons al capdavant i 10.000 litres d'aigua sobre l'escenari.

Una secció del programa 'El Balcó'

'El Balcó' és el programa que s'emet cada tarda de 19.00 a 21.00 a SER Catalunya, presentat per l'Anna Puigboltas. Cada dia s'expliquen temes d'actualitat en profunditat o històries curioses que criden l'atenció. També hi ha espai pel debat i la conversa en profunditat, per les entrevistes a personatges rellevants i per les anàlisis concises. A més a més, cada tarda, sona la música que tria Joan Bofill i que s'ha d'escoltar aquell dia per un motiu concret.

Hi participen col·laboradors com Llucia Ramis, Clara Blanchar, Nemrod Carrasco o Lluís Nacenta, que conversen cada dilluns sobre temes de tota mena. Els dilluns també hi ha espai per 'Nàufrags digitals', amb Iago Moreno, o els llibres de la Susanna.

Els dimarts analitzem les pantalles, amb la periodista Mònica Planas, o el de la ciberseguretat, amb Selva Orejón. També escolem tranquil·lament la veu de Josep Ramoneda, que cada setmana surt de l'estudi per entrevistar alguna personalitat destacada. I 'Els Otero' amb Miqui i Malcolm Otero que, a partir d'un tema et fan agafar paper i boli per apuntar les mil i una referències i recomanacions que fan.

Dijous treuen el cap pel Balcó les Parelles de Fet, dues persones que es troben inesperadament i que plantegen un tema que les preocupa. La parella varia cada setmana a partir d'una alineació molt potent: Olga Viza, Judit Mascó, Sílvia Soler, David Selvas, Ada Parellada, Anna Manso, Manel Lucas, Manuel Fuentes, Victòria Pagès, Elisenda Roca, David Fernández, David Carabén, Nausicaa Bonnín, Santi Balmes i Judith Colell. També hi ha temps per l'oasi polític del programa en què Joan Serra i Miquel Noguer analitzen les qüestions importants de la setmana.

Divendres hi ha 'Ciència i Connexions', amb Jordi Mir i Salvador Macip, que es troben, un per comentar un tema i relacionar-lo amb el pensament o la filosofia, i l'altre per repassar les novetats científiques. Acabem la setmana amb els 'Plans de finde', una secció desacomplexada on en Joan Bofill, la Laura Estrada i en Jordi Manau recomanen què fer aquest cap de setmana.

Laura Polo Dalfó

Laura Polo Dalfó

Redactora, productora, reportera i el que faci falta a El Balcó de SER Catalunya. Graduada en Periodisme...

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00