Aquí GironaAquí Girona
Sociedad

Hostalers i comerciants de Girona critiquen la manca de coordinació amb l'Ajuntament per preparar el debut del Girona FC a la Champions

El president de l'Associació d'Hostaleria afirma que "brilla la desorganització absoluta" a una setmana del partit contra el Feyenoord a Montilivi

. GIRONA, 04/05/2024.- Aficionados del Girona FC celebran el primer gol durante el partido de la jornada 34 de Liga en Primera División entre el Girona FC - Barcelona FC, en el estadio municipal de Montilivi. EFE/Siu Wu / Siu Wu (EFE)

Girona

D'aquí a una setmana el Girona FC debutarà com a local a la Champions League, el partit serà tot un repte esportiu pels jugadors de Michel, però també per la ciutat de Girona. S'espera que arribin un miler d'aficionats holandesos del Feyenoord, 500 més dels que poden entrar a l'estadi. Per tot plegat, l'Ajuntament, els Mossos i el club han preparat un dispositiu especial per poder assegurar la seguretat a establiments, veïns i aficionats.

En una tertúlia al programa Aquí Girona de SER Catalunya amb la presidenta de l'Associació de Girona Centre Eix Comercial, Mercè Ramírez de Cartagena i el president de l'Associació d'Hostaleria de la ciutat, Xavier Garcia, han lamentat la manca de coordinació amb l'Ajuntament per preparar el debut del Girona FC a la Champions League. En aquest sentit, García ha afirmat que "tenim uns organismes polítics amb molt bona voluntat, però que brillen per una desorganització absoluta" i ha lamentat que no hi hagi "una coordinació en equip".

Ramírez de Cartagena, per la seva banda, ha explicat que estan a l'espera d'indicacions i que confien en els especialistes en seguretat, però ha admès que, tot i que celebren el bon moment pel qual està passant el club de la ciutat, els fa "una mica de por" quin pugui ser el comportament de l'afició visitant durant el partit de dimecres que ve.

L'Ajuntament de Girona, per la seva banda, ha explicat que avui mateix es farà una reunió amb el representant de l'Associació d'Hostaleria de la ciutat per coordinar l'operatiu pel debut del Girona a la Champions. En aquest sentit, fonts municipals han explicat al programa Aquí Girona de SER Catalunya que "estem acabant de recopilar la informació de recomanacions amb el club i Mossos i farem una carta als comerços amb mesures i recomanacions".

Durant la conversa els dos representants sindicals han volgut destacar la importància que té per la ciutat el bon moment de forma del Girona. Tant Ramírez de Cartagena com Garcia han explicat que és molt positiu pel sector i que, des de fa temps, es tradueix en més visitants que passen dies i generen riquesa a la ciutat. A més, han volgut destacar la bona estratègia del club de promocionar, no només el vessant esportiu, sinó que també aspectes culturals, paisatgístics i socials de comarques gironines.

Carles Couso

Carles Couso

M'agrada preguntar i explicar històries. Periodista a SER Catalunya.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00