Què t'hi jugues!Què t'hi jugues!
Más deportes

El conseller Álvarez fixa com a "prioritat" combatre la desigualtat de la dona en el món de l'esport

El nou conseller d'Esports de la Generalitat ha comparegut aquest dijous al Parlament

Berni Álvarez, conseller d'Esports de la Generalitat de Catalunya / Eloi Tost

Barcelona

El nou conseller d'Esports ha anunciat una bateria de noves lleis: llei de l'esport i l'activitat física, llei de mecenatge esportiu, i una llei reguladora del sector esportiu per exemple dotar de més transparència la gestió a les federacions.

La conselleria vol, entre altres coses, incrementar el nombre de llicències esportives femenines. Actualment, només el 27% de les llicències són de dones, en un país, Catalunya, que té el rècord de llicències en total amb 687.000 llicències.

En la seva compareixença avui en el Parlament ha dit que cal revertir la situació de desigualtat de la dona en el món de l'esport i sobretot pel que fa a l'ocupació de càrrecs de responsabilitat.

També vol fer de Catalunya una destinació turística esportiva de referència.

El conseller Bernardo Álvarez ha dit que el Govern vol ampliar les hores de pràctica esportiva als centres escolars i que també vol que els metges d'atenció primària receptin la pràctica d'esport per combatre malalties com ara la hipertensió, l'estrès o l'ansietat.

Pel que fa a la promoció de les seleccions esportives catalanes el conseller ha dit que donaran compliment "als acords d'investidura" i que "aniran acompanyats de les federacions, ja que promoure les seleccions catalanes és un deure".

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00