El Balcó
Sociedad

Balanç del primer dia de talls entre BCN i TGN: bon funcionament dels busos i retards habituals en els trens

Dues usuàries han denunciat que entre que han sortit de casa al matí i han tornat al vespre han passat dotze hores, una situació més habitual del que voldrien. El director de Rodalies, Antonio Carmona, ha valorat el desplegament de manera "raonablement positiva" i ha promés "seguiment i millores"

Balanç del primer dia de talls entre BCN i TGN: bon funcionament dels busos i retards habituals en els trens

Barcelona

Primer dia del tall de Rodalies entre Barcelona i Tarragona que afectarà 15.000 persones. Avui ha estat la prova de foc que durarà fins a cinc mesos a causa de les obres al túnel de Roda de Berà per adaptar-lo a l'amplada internacional pel futur corredor mediterrani. Les línees afectades son totes les que circulen entre Tarragona i l'estació de Sant Vicenç de Calders, al Vendrell. Són l'R14, L'R15, L'R16, L'R17 I LRT2.

Per pal·liar aquest tall, Renfe ha dissenyat un pla alternatiu, una flota de 87 autobusos que han començat a fer més 600 viatges diaris. S'han habilitat dues parades de busos a Tarragona ciutat i a les estacions de tren de l'Hospitalet de l'Infant, Cambrils i Vila-seca, per connectar amb Sant Vicenç de Calders, d'on sortiran i arribaran els trens de Barcelona.

Els viatgers habituals han explicat que ha estat un dia de matinar molt. La Carme i la Paola han sortit de casa a les sis del matí i no han arribat fins 12 hores després a casa seva. Si bé és veritat que els busos han anat a l'hora, els trens no, la qual cosa ha descoordinat els transbordaments. De fet, totes dues han denunciat que trigar tanta estona no és tan estrany, tenint en compte els retards habituals de Rodalies en aquestes línies: "Ens hem acostumat que un viatge d'una hora i deu duri hora i mitja", ha lamentat la Carme.

Per la seva banda, el director de Rodalies, Antonio Carmona, ha fet balanç del dia com a "raonablement positiu" i ha assegurat que durant els primers dies s'està fent un seguiment per aplicar millores en el futur.

Laura Polo Dalfó

Redactora, productora, reportera i el que faci...