Directo

IRÁN ATACA ISRAEL Sigue en directo la última hora del ataque de Irán sobre Israel

Aquí Catalunya
Política

Toni Comín: "Votants d'ERC s'han quedat orfes després d'investir a Illa i Junts ha de poder oferir aquesta alternativa"

El líder de Junts a Europa considera que "no s'ha d'eliminar l'impost de successions, potser rebaixar, però no suprimir"

Toni Comín: "Votants d'ERC s'han quedat orfes després d'investir a Illa i Junts ha de poder oferir aquesta alternativa"

Barcelona

Fa pocs dies la justícia europea el va deixar, com a mínim de moment, sense l’escó d’eurodiputat; estem en plenes negociacions entre Junts i el PSOE per intentar salvar els pressupostos del 2025; en menys d’un mes el seu partit celebra un congrés per redifinir el rumb dels propers anys; i avui fa 7 anys exactes de l’1 d’octubre… Amb tots aquests elements sobre la taula, avui ha visitat a l’Aquí Catalunya el líder de Junts a Brussel·les, l’exconseller Toni Comín.

Amnistia no aplicada: "Com més ràpid vagi el Suprem, millor. Hem d'anar a un Tribunal que no prevariqui. Prevaricació com una casa de pagès. Entenc que el Constitucional serà imparcial, que no prevaricarà i aplicarà la llei. Volem arribar al Constitucional com més aviat millor".

Exercir com a diputat: "El Tribunal de Luxemburg triga dos anys a resoldre, no té sentit que els meus electors estiguin dos anys sense representació. Demanem mesures cautelars perquè mentre el tribunal decideixi jo pugui exercir. El Pla A és l'amnistia, poder tornar amb normalitat i jurar la Constitució. La sentència a Junqueras diu que jo tinc immunitat, si volen reactivar euroordre han de demanar permís al Parlament Europeu".

Rol en nova direcció de Junts: "El partit m'ha fet confiança per ser cap de llista per les europees. Fa quatre dies ja em van donar aquesta responsabilitat nova".

Puigdemont seguirà com a líder?: "Li ha de preguntar a ell. Si ha de fer de cap de l'oposició? Ha de ser ell el que decideixi. És la seva decisió. Si m'agradaria? Això ja és una altra qüestió. Com més implicat millor, és evident. Pel que fa l'electorat, l'únic lideratge consolidat dins de l'independentisme és el de Puigdemont".

Ideologia de Junts: "Escurament cap a la dreta després del Congrés? No. Un reforçament del caràcter transversal de Junts. Junts vol la independència. Hi ha un partit independentista que ha investit a Illa, el president més unionista. Hi ha gent que ha votat ERC que s'ha quedat orfe i té dues opcions. Que ERC redreci el rumb o que trobin una alternativa. Junts, des del respecte absolut ha de poder oferir aquesta alternativa".

Rebaixa fiscal: "No s'ha d'eliminar impost de successions, potser rebaixar, però no suprimir".