Sociedad

La Paeria canviarà el model de recollida selectiva de brossa a Pardinyes i Balàfia a partir de novembre

Se substituirà el sistema porta a porta en aquests barris perquè no ha funcionat correctament i es reforçarà la neteja de les àrees de contenidors

La tinent d'alcalde Begoña Iglesias ha anunciat que el porta a porta que es feia en part de Pardinyes i Balàfia deixarà de fer-se al novembre.

Lleida

La Paeria reorganitzarà els serveis de recollida selectiva de residus dels barris de Pardinyes i Balàfia al mes de novembre, passant del sistema porta a porta a un model amb àrees de contenidors de les cinc fraccions (orgànica; resta; envasos de vidre; paper i cartró; i envasos lleugers).

Aquest canvi permetrà, també a partir del novembre, millorar el servei a la resta de la ciutat, amb una ampliació de la recollida del cartró comercial i un nou servei de repàs de la neteja de les àrees de contenidors, ha explicat la primera tinenta d’alcalde i regidora d’Agenda Urbana, Begoña Iglesias.

Iglesias ha explicat que, un cop el Tribunal Català de Contractes ha rebutjat admetre el recurs presentat pel Comú de Lleida contra aquesta reorganització del servei, la Paeria completarà ara el tràmit administratiu de l’expedient resolent el recurs de reposició del Comú, perquè pugui esdevenir ferm l’acord de ple del passat mes de març que incorporava aquestes mesures.

“Es confirma que l’Ajuntament i aquest govern quan porta un expedient d’aquestes característiques i aquesta importància al ple, ho fa bé, tant jurídicament com tècnicament. Hem de lamentar que els veïns i veïnes de Balàfia i Pardinyes i també els de la resta de la ciutat han perdut aquest temps”, ha afirmat la regidora.

“Ens congratulem moltíssim per poder tirar endavant aquest canvi, que per a nosaltres era essencial per a Balafia i Pardinyes, per diverses circumstàncies, com són la imatge i la salut del mateix barri”, ha declarat. La tinenta d’alcalde ha plantejat que “el reciclatge no s’estava fent bé”, com ho demostrava la presència contínua de bosses de brossa llençades al terra i el fet que els contenidors de les zones que no tenien porta a porta estaven més plens del que tocaria. “L'Ajuntament de Lleida ha de vetllar per la salubritat i la imatge dels barris, perquè els veïns i veïnes també puguin transitar-hi sentint-se’n orgullosos i per donar importància a què tots i totes ens esforcem amb aquesta obligació que tenim de reciclar bé les nostres escombraries”, ha conclòs la regidora d’Agenda Urbana.

Reforç a tota la ciutat

Amb el nou model es disposarà de dos equips encarregats de fer un repàs de les illes de contenidors per recollir les bosses que s’abandonen al terra i que embruten i donen mala imatge als carrers. Aniran equipats amb maquinària per poder netejar aquests espais amb aigua a pressió, ha assenyalat la tinenta d’alcalde. Inicialment se centraran a Pardinyes i Balàfia, per vetllar pel bon funcionament del canvi de sistema, però després actuaran a tota la ciutat.

Pel que fa al cartró procedent dels establiments comercials i hostalers, els seus responsables l’hauran de depositar davant de cada local a tota la ciutat, com ja es fa a l’Eix Comercial. Recuperar aquest servei específic permetrà descongestionar els contenidors blaus, pensats per a la recollida del paper i cartró dels domicilis, ha dit Iglesias. Tota aquesta reorganització de serveis no suposa cap increment econòmic en el cànon actual.

Per fer possible els canvis, l’empresa concessionària adquirirà durant el mes d’octubre els contenidors necessaris, que seran 120: 43 de la fracció de resta, 36 d’envasos, 36 de paper i 5 de vidre, per a reposicions, ja que la fracció de vidre ja es continuava recollint en contenidor fins ara. Els contenidors d’orgànica seran també els mateixos i mantindran l’obertura amb xip.

Paral·lelament, la Paeria  prepararà una campanya informativa per tal que el veïnat afectat conegui aquest canvi de model i per a reforçar el compromís amb el reciclatge dels residus. “Volem que quedi molt clar que aquest canvi de model no és, ni molt menys, un retrocés en els objectius de recollida selectiva que té aquest govern”, ha remarcat Iglesias. També es faran reunions amb el veïnat per informar d’aquests canvis.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00