Què t'hi jugues!
Fútbol

Ramon Besa: "Raphinha té l'energia i dinamisme que vol Flick"

Al 'Què t'hi Jugues!' analitzem l'actualitat esportiva, com cada dimecres, amb el periodista Ramon Besa

Ramon Besa: "Raphinha té l'energia i dinamisme que vol Flick"

Barcelona

Amb un calendari ple de partits, aquesta nit el FC Barcelona ha aconseguit la primera victòria a la Champions League de la temporada, golejant 5-0 al Young Boys amb un doblet de Lewandowski i amb gols de Raphinha, d'Íñigo Martínez i un altre en pròpia porta. Com cada dimecres, al 'Què t'hi Jugues!' Lluís Flaquer ha fet un cafè amb Ramon Besa per analitzar la victòria dels de Hansi Flick i tota l'actualitat que envolta el conjunt blaugrana.

"Són d'aquells partits que la crònica al minut 20 ja la pots escriure", ha reflexionat Ramon Besa sobre el partit del Barça d'aquesta nit, i ha continuat: "l'entrenador té raó en gestionar l'equip com cregui convenient, i nosaltres podem pensar que no sé què li va veure al Young Boys com perquè a Pamplona reservés a tants futbolistes. Imagino també que els futbolistes volen jugar la Champions i al cap i a la fi, amb l'empat al derbi, no li va sortir tan malament".

Per altra banda, Ramon Besa també ha parlat sobre alguns noms propis. "Raphinha? És com un híbrid. Estàvem acostumats a jugadors com Neymar, Ronaldo, Rivaldo, Romario, Ronaldinho... o a Paulinhos i altres jugadors que no jugaven. Raphinha no acaba de ser aquell jugador de figura mundial, d'aspirant a Pilota d'Or, però és molt més que el que havíem vist fins ara. Sempre té la voluntat de feina, de treball, de liderar, d'assistir, de jugar... és un jugador emblemàtic, que té l'energia i dinamisme que vol Flick".

Aquesta setmana també, el Barça va anunciar les xifres econòmiques del club, i Ramon Besa ha analitzat: "al Barça és molt difícil obrir cada dia la persiana. La situació que es va heredar, els deutes que hi havia... és molt complex. Tinc la sensació que no hi ha un pla a mig o llarg termini, tot és el dia a dia i en aquest dia a dia hi ha alguns forats que no s'arreglen. Hi ha coses que han quedat enrocades i no hi veig solució".

I sobre el retorn del FC Barcelona al Camp Nou, Besa ha reflexionat: "crec que el Barça, a diferència del que ha fet el Madrid, al fer un estadi implicat en la ciutat aconseguirà que el Camp Nou sigui, no només un lloc visitat a nivell de museu, si no també a nivell arquitectònic".

Una nit històrica a Girona

Avui la ciutat de Girona i el Girona FC viurà una nit històrica, amb el primer partit de Champions League de la història a Montilivi, i Ramon Besa ha destacat: "serà una festa gran a Girona, ja és una ciutat de Champions per moltes coses, faltava el futbol i ara és un pack d'una ciutat que ho té tot. Elfet de ser una ciutat de Champions, futbolísticament parlant, li dona una grandesa que és perquè la gent de Girona la gaudeixi". I ha afegit, sobre el rival del Girona aquesta nit: "el Feyenoord és un equip que a la Copa d'Europa era algú, que havia estat un equipàs, tot i que ara és més conegut per la seva afició".