Economía y negocios

L'Aeroport Barcelona mourà un dels radars de les pistes d'aterratge per evitar interferències amb les grues del Port

El president del Port de Barcelona ha dit en una entrevista a l'Aquí Barcelona que ha costat res anys a arribar a una solució, i adverteix que "no se sap" si tècnicament es podria ampliar l'Aeroport del Prat cap al nord sense que hi hagi conflicte d'interessos amb el Port

Govern y Ministerio de Fomento buscan mejorar la ruta entre Menorca y Barcelona. / SER Menorca

Barcelona

Tal i com va avançar SER Catalunya, fa anys que el Port i l'Aeroport tenen un problema de convivència i espai per proximitat de les dues infraestructures. Un dels punts calents d'aquest conflicte són les grues de la terminal de mercaderies BEST. Actualment fan 80 metres i, com que els vaixells comercials són cada cop més alts, han d'enfilar-se, com a mínim, fins els 90 metres. Amb l'actual disposició dels radars de l'aeroport del prat, les grues causarien interferències al que hi ha instal·lat a la tercera pista, posant en un problema als controladors aeris.

Lluís Salvadó durant l'entrevista a l'Aquí Catalunya

Lluís Salvadó durant l'entrevista a l'Aquí Catalunya

El president del Port, Lluís Salvadó, ha passat pels micròfons de l'Aquí Barcelona de SER Catalunya i ha dit que ja hi ha una solució després de tres anys de reunions periòdiques d'una comissió amb representants d'autoritats aèries i portuàries: moure un dels radars de les pistes d'aterratge. D'aquesta manera, s'evitaran les interferències i es podran alçar les grues de la terminal de mercaderies del port.

"Avui no tenim la resposta a si l'aeroport pot créixer cap al nord"

Salvadó, en aquesta mateixa entrevista, ha evitat dir de manera clara que l'Aeroport del Prat es podria ampliar cap al nord, a la Llacuna de la Ricarda, una de les zones contemplades als diferents projectes d'ampliació. En cas de créixer cap a aquesta zona, el conflicte amb els radars i les grues de la terminal de mercaderies persistiria. Salvadó creu que cal trobar solucions tècniques i insistir en arribar a un equilibri que permeti el bon funcionament de dos dels pols econòmics de Catalunya.

"Cal fer feina, específicament tècnica per trobar solucions i mecanismes" ha dit Salvadó. Recordem que Salvador Illa vol reunir una comissió d'experts per analitzar la viabilitat d'una ampliació de l'Aeroport.

Oriol Soler Pablo

Oriol Soler Pablo

Redactor de informativos en Ràdio Barcelona, especializado en medio ambiente, biodiversidad y emergencia...

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00