Què t'hi jugues!
Fútbol

Andrés Iniesta s'acomiada del futbol

Al 'Què t'hi Jugues!' seguim en directe l'acte 'Andrés Iniesta: el Juego Continúa' i repassem la trajectòria del futbolista, que es retira dels terrenys de joc als 40 anys

GRAFCAT9104. BARCELONA, 08/10/2024.- El futbolista Andrés Iniesta durante la rueda de prensa que ofrece este martes en Barcelona en la que explica sus planes de futuro. EFE/Alejandro García / Alejandro García (EFE)

Barcelona

Andrés Iniesta s’acomiada del futbol, com a jugador, després de gairebé 900 partits disputats entre quatre equips (Albacete, Barça, Vissel Kobe i Emirates Club) i la selecció espanyola. El migcampista, que va lluir la samarreta del Barça durant 17 temporades, es despedeix dels terrenys de joc en un acte al Port Vell de Barcelona amb més de 300 convidats i 100 periodistes acreditats.

Què t'hi Jugues complet | Andrés Iniesta es retira del futbol

El de Fuentealbilla s’ha emocionat, només començar l’acte, al recordar la seva llarga trajectòria amb persones que l’han acompanyat durant el camí. “Son lágrimas de emoción y de orgullo, no son lágrimas de tristeza. Son de ese niño de Fuentealbilla que tenía el sueño de ser futbolista y lo conseguí con muchísimo trabajo, sacrificio, esfuerzo y nunca rendirse. Estos valores han sido imprescindibles en mi vida. Me siento muy orgulloso de todo ese camino", destaca.

L’exblaugrana, amb un total de 759 partits disputats i 66 gols anotats ha destacat l’etapa al club de la seva vida d’aquesta manera: “El Barça me cambio mi vida y ha sido lo mejor para mi. El grupo de jugadores, entrenadores y personas que rodeaban el club lo hicieron único. No me quiero olvidar de Louis van Gaal. Siempre le tendré ese agradecimiento y confianza, ya que me hizo debutar con 18 años.” Al ser preguntat pels micròfons de SER Catalunya, de la mà del Sique Rodríguez, Iniesta ha subratllat dos moments al club: el dia que va debutar a Bruges (Bèlgica) com a professional, i el dia que va debutar al Camp Nou (dia de Reis contra el Recreativo de Huelva).

Andrés Iniesta tampoc ha volgut oblidar la seva etapa a la selecció espanyola. Com bé sap tothom, l’època daurada de la selecció. Així ho relata el propi jugador: “He tenido el honor de haber estado en la mejor época de la selección, con esas dos Eurocopas y el Mundial. Una mención especial a Luis Aragonés, Vicente del Bosque y Julen Lopetegui, que me han tenido mucho respeto”.

Durant l’acte s’han projectat vídeos de persones destacades durant la seva vida professional. Icones com Luis Enrique, Pep Guardiola, Vicente del Bosque o el seu pare han volgut dedicar-li un missatge d’agraïment. Finalment, Andrés Iniesta ha recalcat que ja està formant-se per ser entrenador de futbol, a més d’estar centrat en les seves acadèmies de futbol.

Segueix el canal de La SER a WhatsApp, on trobaràs tota la informació, esports i entreteniment: l'actualitat del dia i les notícies d'última hora, els millors vídeos i moments de la ràdio, entrevistes, reportatges i molt més.

Recorda que també pots tenir tota la informació de SER Catalunya al nostre canal de WhatsApp.