Què t'hi jugues!Què t'hi jugues!
Fútbol

El Barça confia que la palanca d'actius digitals de Bridgeburg serveixi per deixar definitivament enrera l'herència de Bartomeu

L'informe de l'auditoria apunta que els continguts audiovisuals i digitals del club no tenen, ni de bon tros, el valor que els hi dona el Barça

Estat actual de les obres al nou Camp Nou / NurPhoto

Barcelona

El Barça s'enfronta a una assemblea que s'ha enverinat pel preocupant informe dels auditors pel que fa a la societat Bridgeburg, una companyia que ha d'explotar els continguts audiovisuals i digitals del club i que segons l'auditoria no té ni de bon tros el valor que li dona el club.

Aquesta companyia que neix de Barça Studios acumula tota mena d'impagaments fins al punt que el Barça ha d'aprovisionar fins a 135 milions d'euros.

En canvi, el club només admet pèrdues de 91 milions en el tancament del seu resultat net. Aquesta xifra de pèrdues hauria de ser superior en opinió dels auditors. El club recorda que qui formula els comptes és el Barça i que preval el seu criteri.

Per tant, el Barça no comparteix el criteri dels auditors i replica que l'entrada recent d'Aramark en l'accionariat amb un 6,5 % ha fet revifar la projecció de Bridgeburg. La inversió d'Aramark la consideren un valor comparable a l'entrada d'accions i, per tant, rebutja el Barça el criteri dels auditors i manté la controvertida i íntegra valoració de la companyia en els 400 milions inicials. Es dona la circumstància que Aramark va guanyar el concurs per vendre menjar i beguda a l'estadi en els pròxims 25 anys.

El Barça confia en l'entrada de nous inversors fins a final d'any arrossegats per l'entrada d'Aramark i amb la d'altres socis i col·laboradors industrials que ja treballen amb el club. Fer net amb Bridgeburg és fonamental perquè permetria ja definitivament enrere l'herència de Bartomeu diu el club.

En aquest camí per arranjar l'herència rebuda el Barça ha tornat a un resultat ordinari positiu de 12 milions per bé que ha computat com a extraordinari un ingrés de 81 milions per la venda de jugadors. I, d'altra banda, ha retallat a 505 els salaris i costos esportius en l'exercici 2023-2024, una xifra que va arribar a 676 milions en la 2022-2023.

Una palanca rocambolesca

L'estiu de 2022, el Barça, sense marge de maniobra per poder fitxar, es va vendre el 49% de Bridgeburg. Aquesta companyia havia d'explotar el negoci dels NFT, metavers, i altres actius digitals com ara els token. Aquesta companyia, a instàncies de KPMG, la va valorar en 400 milions segons fonts del club.

Socios.com i Jaume Roures s'hi van interessar i es van comprometre a pagar fins al 2025 i de moment amb una inversió cadascun inicial de 10 milions. El juny del 2023 ja es van desdir. És quan entra en acció el fons d'inversió Libero. Es compromet a pagar els 40 milions del 2023 i uns altres 60 del 2024. Libero no paga res. És en aquest caos que entra Aramark interessada a monetitzar els fans del Barça.

El cas és que el Barça davant de tants impagaments i marxes enrere decideix cobrir els impagaments presents i els futurs amb l'esmentada provisió de 135 milions d'euros, una xifra de deteriorament dels comptes que arriba fins al 145 perquè al final el Barça li paga 10 milions a Jaume Roures per les seves inicials accions de manera que Roures recupera els diners i la propietat del club pel que fa a Bridgeburg passa a superar el 53%.

És a dir que falten 15 milions del 2023, ja que Aramark només ha cobert 25 dels 40 que devia Libero. En falten els 60 de Libero del 2024. I els 60 compromesos el 2025 ja no ho veuen clar i aprovisionen. Total són els esmentats 135 que pugen a 145 milions perquè el Barça com dèiem s'ha quedat amb la inversió inicial de Roures.

Pendents del nou Camp Nou

En el vell Camp Nou l'explotació de l'estadi donava 230 milions. A Montjuïc la xifra d'ingressos ha quedat en 125. És a dir que d'un camp a un altre en perd 100 de milions. Amb el nou Spotify Camp Nou el Barça n'ingressarà 350. Uns 100 milions se'ls quedarà el club, una part important que no ha transcendit serà per tornar el deute, i l'excedent que quedi també serà pel club.

El Barça diu el club ja és en velocitat de creuer i que deixarà enrere el calvari quan tiri endavant la palanca derivada de Barça Studios de la que avui no se'n sap massa bé ni la facturació, ni l'activitat ni el funcionament per bé que el club hi creu de totes totes.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00