Aquí CatalunyaAquí Catalunya
Política

Laura Borràs: "No volem devaluar l'1 d'octubre amb noves votacions que parlen de referèndum"

La presidenta de Junts retreu a ERC o Aliança Catalana el seu intent de reactivar un referèndum o la DUI i avisa a Pedro Sánchez que "amb ERC pot fer-se el boig, amb nosaltres no funcionarà"

Laura Borràs: "No volem devaluar l'1 d'octubre amb noves votacions que parlen de referèndum"

Laura Borràs: "No volem devaluar l'1 d'octubre amb noves votacions que parlen de referèndum"

38:00

Compartir

El código iframe se ha copiado en el portapapeles

<iframe src="https://cadenaser.com/embed/audio/460/1728633144819/" width="100%" height="360" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Barcelona

L’endemà del primer debat de política general amb Salvador Illa com a president i a les portes del Congrés de Junts per Catalunya, avui visita l’Aquí Catalunya la presidenta d’aquesta formació i ex presidenta del Parlament, Laura Borràs

Debat política general: "Illa ha volgut exhibir la normalitat en la qual insisteix tant i en realitat vivim en una anormalitat política"

Objectius de dèficit: "Els ciutadans de Catalunya esperem que treballin pel conjunt de ciutadans de Catalunya, amb ambició nacional catalana, no submissió autonomista, amb finançament tot depèn de Madrid".

Fer complir al govern de l'Estat: "Treballem sempre amb ambició nacional catalana, no partidista, que Illa no ho pot dir, nosaltres complim la nostra part dels acords, esperem que els altres també. Hi ha un acord d'investidura que encara no s'ha complert. Els acords per investir Francina Armengol ja s'estan complint. Per investir Pedro Sánchez com a president demanàvem uns altres.. i aquest cobrament és el que mirarem".

Missatge a ERC: "Amb ERC pot fer-se el boig, amb nosaltres no funcionarà. Ho han intentat, sempre intenten operacions per despistar, no ens despisten, els nostres vots no els tenen garantits. Incompliment acords és igual a derrotes parlamentàries".

El mandat democràtic: "Som independentistes, però abans som demòcrates. Per nosaltres el mandat i la majoria parlamentària és molt important. Posar en risc amb votacions al Parlament... l'aritmètica és la que és i no s'aprovarien determinades resolucions, és perdre aquest esforç col·lectiu perquè unilateralment determinats partits vulguin posar en risc una majoria sobre qüestions que són molt importants. No volem devaluar l'1-Octubre amb noves votacions que parlen de referèndum, com si no s'hagués fet l'1-O o amb propostes que no posin en valor el que es va aprovar"

1 d'octubre: "L'1 d'octubre va tenir una resposta indigna, per violenta, per part de l'estat espanyol. Perseguien terroristes, que han dit que els independentistes eren terroristes que volien votar amb paperetes a les mans que són eines perillosíssimes, venien a robar urnes, policies robant urnes, va ser un espectacle lamentable. La repressió a dia d'avui no s'ha aturat".

"No sé si s'ha perdut la majoria social. No sé si a tots els presidents els xiulen. Hem d'evitar els errors no forçats, la majoria independentista al parlament no hi és, però hi ha molts abstensionistes que no voten partits independentistes".

Seguirà com a presidenta de Junts? Puigdemont? "En parlarem quan toqui. Sempre he posat per davant l'interès col·lectiu que el personal. Ho he fet sempre i ho faré en aquest moment. El que importa és el pais, mai seré un obstacle. M'importa treballar per la independència d'aquest pais"

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00