Sociedad

La Prados: "La vinyeta de 'La Manada' va marcar un abans i un després, però m'hagués agradat no fer-la"

La il·lustradora i còmica que va convertir el seu hobby en un negoci ens fa un repàs vital al ritme de temacles millennials

La Prados: "La vinyeta de 'La Manada' va marcar un abans i un després, però m'hagués agradat no fer-la"

La Prados: "La vinyeta de 'La Manada' va marcar un abans i un després, però m'hagués agradat no fer-la"

55:06

Compartir

El código iframe se ha copiado en el portapapeles

<iframe src="https://cadenaser.com/embed/audio/460/1728894827450/" width="100%" height="360" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Baarcelona

Avui connectem el Llapis de Memòria de Violeta Navas, més coneguda com "La Prados", il·lustradora, humorista i guionista natural de Granada però resident a Barcelona.

El nom de La Prados prové del seu nom a Tuenti, es feia dir "Violeta De Los Prados Verdes" i va transcendir fins avui. "Lagrimas negras" és el seu disc favorit, reconeix que no escolta molta música. "M'obsessiono amb sis cançons a l'any i les cremo, però aquest disc em calma, el puc escoltar sencer", reconeix la de Granada. El va descobrir a l'època de la universitat, la van utilitzar en un treball en grup a les seves amigues, va estudiar a Sevilla, publicitat.

"Deia amb la boca petita que era còmica, em feia vergonya fins fa poc, tenia síndrome de l'impostor, por de fer intrusisme laboral, al final et dediques al que fas, ara mai diria que soc publicista, quan vaig acabar a l'última agència vaig trencar el meu dossier, jo era copy creativa, m'anava molt bé apagar focs, soc molt ràpida pensant", confessa la Prados sobre la seva experiència laboral com a publicista.

"La publicitat m'ha vingut bé per convertir el meu hobby en un negoci", reconeix.

La Oreja de VanGoh li ha acompanyat durant tota la seva vida, li va forjar la seva personalitat. La seva carrera com a il·lustradora va començar un 14 de febrer, "estava amb una amiga menjant-se uns tallarins al Raval, tenia temps perquè just havia acabat les pràctiques i sempre tenia una llibreta amb dibuixets, i vaig decidir obrir un Instagram i penjar una foto d'aquesta vinyeta, i se'm va apagar el mòbil, i allà va començar l'aventura com a il·lustradora", explica Navas.

Una de les seves vinyetes més populars, i que va marcar un abans i després va ser la que va publicar l'artista després de veure la sentència de "La Manada", es va viralitzar i encara que reconeix que li hagués agradat no fer-la.

Els seus germans sempre s'han dedicat al dibuix, el seu germà era d'estil més còmic i la seva germana més fantasia.

La mítica sèrie "Los Simpsons" ha estat essencial per saber com és la Prados: "per a mi era un ritual familiar, quan tornava de l'escola ho veia, han marcat la meva personalitat, existeix LaPrados per ells, pel seu sentit de l'humor".

Extremoduro marca la seva adolescència "avui seria incapaç d'escoltar cançons tan llargues, seria impensable, la capacitat d'atenció no ha canviat és la manera de consumir, amb aquest grup va ser la primera vegada que escoltava música per gaudir-la", explica.

"Al principi em va costar adaptar-me, Catalunya i Andalusia no té res a veure, el primer any em va costar molt, però ara mateix és casa meva Barcelona, m'estimo molt Granada, però ara mateix sento Barcelona com a casa", confessa la Prados.

El programa

El ‘Llapis de Memòria’ és un programa conduït per Òscar Moré de dilluns a dijous, de 15h a 16h, a SER Catalunya, amb un propòsit tan simple com efectiu i emotiu: recórrer la trajectòria vital dels nostres convidats a través de les cançons que han marcat la seva vida. És a dir, utilitzar el gran poder de la música com un àlbum de fotografies que evoca records, olors, moments, etc.

No cal dir que pel ‘Llapis de Memòria’, hi passen convidats de totes les professions, gènere, edats, classes socials, ètnies... Bàsicament, per què estem convençuts que tots i cadascun de nosaltres, tenim el nostre Llapis de Memòria. Com deia l'escriptor francès Victor Hugo: "la música expressa allò que no pot ser dit, i allò que és impossible mantenir en silenci".

Andrea Ruiz García

Andrea Ruiz García

Graduada en Medios Audiovisuales por la Universidad Pompeu Fabra y Máster en Social Media. Realizó prácticas...

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00