Aquí CatalunyaAquí Catalunya
Política

García-Margallo sobre l'actitud del PP: "No ajuda. No m'agrada la polarització"

L'exministre d'Exteriors ha assegurat que si fos americà "votaria a Kamala Harris" i creu que "ni l'Iran ni Israel desitgen una tercera guerra Mundial"

José Manuel García-Margallo: "No m'agrada la polarització del PP"

José Manuel García-Margallo: "No m'agrada la polarització del PP"

19:57

Compartir

El código iframe se ha copiado en el portapapeles

<iframe src="https://cadenaser.com/embed/audio/460/1728978086355/" width="100%" height="360" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Barcelona

Aprofitant la seva participació en el fòrum 'World in Progress Barcelona', que organitza aquesta casa (el Grup Prisa, amb la SER i El País al capdavant), avui visita l'Aquí Catalunya l'exministre d'Exteriors, l'exministre José Manuel García-Margallo.

Sobre la crispació viscuda la setmana passada al Congrés i al Senat, arran de la reforma per l'adaptació de les penes dels presos etarres, quan el portaveu del PP va exhibir un cartell amb les cares de les víctimes socialistes d'ETA, García-Margallo ha estat crític amb els seus companys de files: "No m'agrada la polarització del PP, ni la divisió. Dificulta arribar a acords entre grans forces polítiques. Espanya està en una situació complicada on el govern ha de convèncer a tothom de tot, el que garanteix un horitzó d'ingovernabilitat absoluta".

Amb l'exministre hem conversat també de la situació geopolítica mundial. Afirma que el que el més preocupant ara mateix és la el conflicte al Pròxim Orient. En relació al paper d'Israel, ha admès que malgrat que té dret a defensar-se, "està perdent la raó i la reputació" per la "desproporció" de la seva resposta als atacs de Hamàs. "No podem oblidar tampoc per què va començar tot el conflicte, amb l'atac de Hamàs. Israel té dret a defensar-se, però ha de respectar els principis del dret humanitari i estem lluny que això sigui així".

L'extitular d'Exteriors s'ha referit també a la possibilitat que tot això desenvoqui en una Tercera Guerra Mundial?: "L'Iran i Israel no desitgen una tercera guerra Mundial. Tampoc als Estats Units que està fent un esforç molt gran en contenir a Israel. La Xina tampoc vol que el conflicte escali, perquè produiria l'Iran que domina un 55% de les reserves de petroli, portaria una pujada del preu del cru que ens portaria a una recessió com la de 1973".

També s'ha pronunciat sobre les eleccions als EEUU del proper 5 de novembre. I ha estat rotund: "Si jo fos americà votaria a Kamala Harris. Per Espanya i Europa un triomf de Trump seria 'tremendo'". Ha explicat també que tot i que fins que no passin aquestes eleccions no es resoldrà res al Pròxim Orient i ha afegit "Estats Units també té a la seva mà la solució sobre Veneçuela".

Pel que fa a l'altra gran guerra que sacseja Occident, la d'Ucraïna, afirma que "Putin no pot tornar a Moscou derrotat i Zelenski no pot acceptar un tracte de pau que accedeixi a l'annexió per part de Rússia de Crimea i del Donbàs. Jo crec que hi haurà una treva, i serà en poc temps"

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00