Què t'hi jugues!Què t'hi jugues!
Más deportes

Berni Álvarez: "A Catalunya hi ha gairebé 24.000 instal·lacions esportives i la majoria estan deteriorades. S'han de millorar"

Al 'Què t'hi Jugues!' conversem amb el Conseller d'Esports

Berni Álvarez: "A Catalunya hi ha gairebé 24.000 instal·lacions esporties i la majoria estan deteriorades. S'han de millorar"

Berni Álvarez: "A Catalunya hi ha gairebé 24.000 instal·lacions esporties i la majoria estan deteriorades. S'han de millorar"

27:49

Compartir

El código iframe se ha copiado en el portapapeles

<iframe src="https://cadenaser.com/embed/audio/460/1729168684768/" width="100%" height="360" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Barcelona

Aquest matí Berni Álvarez, Conseller d'Esports de la Generalitat de Catalunya, ha visitat al 'Què t'hi Jugues!' als estudis de SER Catalunya per analitzar les línies que la conselleria vol executar durant aquesta nova etapa. "Hem marcat tres grans eixos que són bastant consensuats amb el teixit esportiu", ha deixat clar el conseller, qui ha detallat: "la millora del tema administratiu, perquè una de les queixes és que tot arriba tard; la part d'infraestructures, que ara és el que s'està portant més a terme perquè volem fer un bon diagnòstic. La majoria d'instal·lacions són dels anys 80-2000 i no estan en bon estat, hem de fer un pla de xoc el més potent possible; i l'altre Esport 360 perquè afecta transversalment a tot: feminisme, salut, empresa...".

D'aquesta manera ha resumit Berni Álvarez al 'Què t'hi Jugues!' els tres grans eixos sobre els que treballa la conselleria d'esports de la Generalitat de Catalunya, un Conseller que havia estat jugador professional de bàsquet a Pamesa València o al Caprabo Lleida, i que ha bromejat: "a la pista m'ho passava molt bé, al Parlament vaig patir més". El Conseller d'Esports Berni Álvarez també ha explicat als micròfons de SER Catalunya els problemes que hi ha a Catalunya amb els recintes esportius: "s'ha de millorar el que ja tenim. A Catalunya hi ha gairebé 24.000 instal·lacions esportives i el problema és que la majoria estan deteriorades".

Per altra banda, Berni Álvarez ha parlat sobre un dels grans reptes de la Conselleria: millorar la presència de la dona al món de l'esport. "Crec que hi ha molt marge de millora, no només amb el tema federatiu, sinó que a nivell d'òrgans de decisió la presència femenina és molt poca, i fa falta. No és fàcil perquè les tendències no són fàcils, però volem motivar-ho i poc a poc hem d'anar canviant una dinàmica perquè hi hagi la màxima paritat possible".

L'equilibri entre la marca Barcelona i Catalunya i els grans esdeveniments també és un dels grans temes que té sobre la taula la Conselleria d'Esports, i Berni Álvarez ha afirmat al 'Què t'hi Jugues!': "jo soc un amant dels grans esdeveniments, però hi ha d'haver un equilibri. Hi ha molta massa del teixit esportiu que als grans esdeveniments no hi participa, i una altra part que té una incidència molt gran. Hi ha d'haver un equilibri i m'interessa molt que els grans esdeveniments tinguin un retorn social". I ha deixat clar: "el que vull és estar a la taula, perquè fins ara no hi érem".

Berni Álvarez també ha parlat al 'Què t'hi Jugues!' sobre la qüestió de la recepta esportiva, una altra de les coses que està al full de ruta. "La idea és poder prescriure activitat física com a alternativa a una prescripció mèdica convencional", ha detallat el Conseller d'Esports a SER Catalunya, qui ha continuat: "volem que hi hagi un prescriptor d'activitat física, que tingui la capacitat d'estar al CAP, al costat del metge i poder receptar mèdicament la pràctica de l'esport. Crec que pot ser una cosa bona".

I finalment, sobre la situació al Circuit de Barcelona-Catalunya, el Conseller d'Esports Berni Álvarez ha explicat al 'Què t'hi Jugues!': "vam tenir una reunió amb Empresa i vam deixar dues coses damunt la taula: que ens agradaria que com a competició la Fórmula 1 continués a Catalunya i intentar fer tot el possible, i després volem recuperar, i vam tenir molt bona sintonia amb el Conseller, que les federacions d'automobilisme i motociclisme tinguessin més marge per entrenar. Els últims anys gairebé no han tingut accés al circuit per entrenar".

Segueix el canal de La SER a WhatsApp, on trobaràs tota la informació, esports i entreteniment: l'actualitat del dia i les notícies d'última hora, els millors vídeos i moments de la ràdio, entrevistes, reportatges i molt més.

Recorda que també pots tenir tota la informació de SER Catalunya al nostre canal de WhatsApp.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00