Sociedad

Rosa Renom: "Afortunadament, el concepte de dona bonica i arreglada està canviant"

L'actriu Rosa Renom ha passat pel Llapis de Memòria

Rosa Renom: "Afortunadament, el concepte de dona bonica i arreglada està canviant"

Barcelona

Sona 'Space Odditty' de Bowie per obrir el 'Llapis de Memòria' de l'actriu Rosa Renom, seguit de 'Brothers in arms' de Dire Straits, un tema que es va publicar l'any 1985. Una cançó escrita durant la Guerra de les Malvines i que s’ha convertit en un himne pacifista.

L'actriu explia que el seu germà posava cançons dels Dire Straits a tota hora: "A mi, que en aquella època era més de Led Zeppelin o Zappa, em van acabar marcant.

Renom ha compartit que de petita no tenia gens clar que volia ser actriu. Va començar a l'Aula de Teatre de l'Acadèmia de Belles Arts, li encantava pintar i va entrar-hi per fer decorats. Finalment, va acabar dedicant-se a la interpretació.

Sona 'Help" dels Beatles: "A casa s’escoltava el Dúo Dinàmico i coses així. Una amiga em va regalar per l’aniversari el disc “Help”, pensant que era el “Help ayúdame” de Tony Ronald i resulta que era el Help dels Beatles… I allò em va obrir una finestra al món... Beatlemania total", diu l'actriu.

Un altre tema que forma part del 'Llapis de Memòria' de la vida de Renom és 'Angie' dels Stones. Diu: "Una de les cançons de la meva vida, sentida aleshores, però “descoberta” més tard. I no oblido Simon & Garfunkel, Pink Floyd, Cat Stevens… Els finals de l’EGB i el despertar de moltes coses, però Angie perdura encara ara".

'El animal' de Franco Battiato i 'The Palomino Waltz' de Phil Cunningham han sonat al programa. Aquesta darrera l'escolta sempre que viatge a Bretagne als estius des de fa 30 anys. També ha sonat 'The sidewinder sleeps tonight' de REM. La Rosa ha explicat que en un rodatge al delta de l'Ebre, Francesc Garrido li va regalar un disc de REM: "Una altra bufetada vital…encara ara no puc parar d’escoltar-lo. Gràcies Cesc", ha recordat l'actriu.

Rosa Renom compta amb premis com el Butaca, Margarita Xirgu o el Premi de la Crítica, i ha participat en sèries conegudes com 'El comisario', 'Hospital central' o 'La que se avecina'.

Altres cançons que han format part de la vida i la carrera professional de l'actriu són 'Bona nit Blanca Roseta', un tema que sempre l'ha acompanyat i 'Perfect day' de Lou Reed que "he descobert tard, però hi està sempre".