El Balcó
Sociedad

Un monòleg per evitar els matrimonis infantils

Tota la recaptació de l'espectacle de Marc Sarrats d'aquest diumenge anirà destinada a la posada en marxa d'una escola taller de Yokkuté, per les nenes de Gàmbia i Senegal

Un monòleg per evitar els matrimonis infantils

Barcelona

L'Alhagi Yerro té 34 anys. Va néixer a Gàmbia, en una zona fronterera al Senegal on encara avui no hi ha ni llum, ni centre de salut, ni carretera per accedir amb cotxe. L'any 2009 va marxar cap a Espanya per poder buscar un futur millor no només per ell, sinó també per la seva família.

Ara, sent veí de Sant Vicenç dels Horts, ha decidit anar més enllà i poder ajudar a tot el poble, Jaka. Juntament amb la seva dona ha creat la Yokkuté, una ONG que vol crear oportunitats a Jaka per evitar els matrimonis infantils als quals es veuen forçades nenes d'entre 12 i 14 anys, que deriven a parts mortals. Ja han creat una escola-taller, per ensenyar costura i que aquestes nenes puguin tenir una alternativa al matrimoni. Els següents passos són buscar professorat per posar-la en marxa i crear un centre de salut per atendre els qui estan a hores d'un hospital.

Per fer-ho, Marc Sarrats portarà aquest diumenge el seu monòleg 'Vaques Flaques' a Sant Vicenç dels Horts. Tot el que es recapti per aquest espectacle anirà destinat a la posada en marxa de l'escola taller de Yokkuté.

Una secció del programa 'El Balcó'

'El Balcó' és el programa que s'emet cada tarda de 19.00 a 21.00 a SER Catalunya, presentat per l'Anna Puigboltas. Cada dia s'expliquen temes d'actualitat en profunditat o històries curioses que criden l'atenció. També hi ha espai pel debat i la conversa en profunditat, per les entrevistes a personatges rellevants i per les anàlisis concises. A més a més, cada tarda, sona la música que tria Joan Bofill i que s'ha d'escoltar aquell dia per un motiu concret.

Hi participen col·laboradors com Llucia Ramis, Clara Blanchar, Nemrod Carrasco o Lluís Nacenta, que conversen cada dilluns sobre temes de tota mena. Els dilluns també hi ha espai per 'Nàufrags digitals', amb Iago Moreno, o els llibres de la Susanna.

Els dimarts analitzem les pantalles, amb la periodista Mònica Planas, o el de la ciberseguretat, amb Selva Orejón. També escolem tranquil·lament la veu de Josep Ramoneda, que cada setmana entrevista alguna personalitat destacada. I 'Els Otero' amb Miqui i Malcolm Otero, recordant i reflexionant. Dimecres és el dia d'Antoni Bassas, que s'asseu a l'estudi de SER Catalunya amb un tema per posar sobre la taula. Però també hi ha espai per l'egiptòloga Irene Cordón, que ens porta dos mil anys enrere per veure que, el que fem ara, els antics ja ho feien o 'Art i Sexe', amb Raquel Tulleuda, on a partir d'un quadre parlem de sexologia.

Dijous treuen el cap pel Balcó les Parelles de Fet, dues persones que es troben inesperadament i que plantegen un tema que les preocupa. La parella varia cada setmana a partir d'una alineació molt potent: Olga Viza, Judit Mascó, Sílvia Soler, David Selvas, Ada Parellada, Anna Manso, Manel Lucas, Manuel Fuentes, Victòria Pagès, Elisenda Roca, David Fernández, David Carabén, Nausicaa Bonnín, Santi Balmes i Judith Colell. També hi ha temps per l'oasi polític del programa en què Joan Serra i Miquel Noguer analitzen les qüestions importants de la setmana.

Divendres hi ha 'Ciència i Connexions', amb Jordi Mir i Salvador Macip, que es troben, un per comentar un tema i relacionar-lo amb el pensament o la filosofia, i l'altre per repassar les novetats científiques. Acabem la setmana amb els 'Plans de finde', una secció desacomplexada on en Joan Bofill, la Laura Estrada i en Jordi Manau recomanen què fer aquest cap de setmana.

Laura Polo Dalfó

Redactora, productora, reportera i el que faci...